Hírek

« 1 2 3 4 5 6 7 8 »

 A Fejlesztés Európai Éve keretében a Külgazdasági és Külügyminisztérium Nemzetközi Fejlesztési és Humanitárius Főosztályának támogatásával megvalósult Európai Fejlesztési Alapról szóló,ingyenes, 5 alkalmas pályázati képzés 2015. szeptember 21- október 7. között Szegeden, Pécsett, Budapesten és Debrecenben sikeresen lezajlott. A szervezők 200 érdeklődő céget regisztráltak és 110 főt képeztek ki.3,5 millió EUR értékű technikai segítségnyújtás a zambiai Földművelésügyi Minisztérium számára. Vízellátó rendszerek kiépítése Dél-Szenegál több régiójában. Hűtőberendezések, számítógép- és autópark beszállítása Nigériába. Hogy csak néhányat említsünk az Európai Fejlesztési Alap által finanszírozott olyan projektek közül, amelyekre magyar cégek is sikerrel pályázhatnának. Erősödhetnek Magyarország és az afrikai államok kapcsolatai, bőven vannak még kiaknázatlan lehetőségek. Ezt példázta a múlt hét második felében immár negyedszer megrendezett Afrika Expo és Vásár. A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban sok érdeklődőt vonzott az esemény.
Erősödhetnek Magyarország és az afrikai államok kapcsolatai, bőven vannak még kiaknázatlan lehetőségek.Elkészült a IV. Globoport Afrika Expo és Vásár sajtógyűjtése, valamint fotóválogatása.


A IV. Globoport Afrika Expo és Vásár során megrendezésre került a „Pályázati lehetőségek (EDF) és új piacok Afrikában” című konferencia. A szakmai rendezvény során két kerekasztal-beszélgetés és három előadás keretein belül járták körbe az Afrikát érintő gazdaságdiplomáciai, üzleti és finanszírozási lehetőségeket.


A IV. Globoport Afrika Expo és Vásár Fővendége előadást tart a Külügyi és Külgazdasági Intézetben 2015. február 27-én, pénteken.Abdoul Camara, a IV. Globoport Afrika Expo és Vásár vendégművésze a szenegáli Daniel Sorano Nemzeti Színház táncosa, kétszeres tehetségkutató verseny győztes táncos, a Ballet Sory Camara táncszínház vezetője. 6 éves kora óta táncol, 11 éves kora óta turnézik, koreografál, elsősorban guineai és szenegáli táncok szerepelnek repertoárjában. Ballet Sory Camara elnevezésű kulturális egyesületével és a Magyarországon bejegyzett non-profit szervezet, a Kultúrafrika Alapítvány szerepvállalásával 2015. április 29-én Dakarban, Grand Yoff kerületben, a tánc nemzetközi világnapján hagyományőrző táncfesztivál szervezésére készül. Annak érdekében, hogy a projekt támogatókat találjon, Abdoul Camara saját készítésű nyugat-afrikai hangszere, egy balafon fog elárverezésre kerülni az Afrika Expo utolsó napján, március elsején. A balafon kiinduló ára: 110.000 Ft A IV. Globoport Afrika Expo és Vásár egyik célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az afrikai üzleti tevékenységben érdekelt magyar és afrikai szereplőket. A személyes kapcsolat elengedhetetlen egy sikeres afrikai projekt, beruházás vagy akár egy egyszerű adás-vételi ügylethez. Február 27-én a látogatóknak 10:00-18:00 között lehetőségük nyílik a résztvevő afrikai országok átfogóbb megismerésére, az egyes kiállítókkal való kapcsolatfelvételre és a lehetséges együttműködési formák megvitatására.

 Tanzánia egyik legszebb és legizgalmasabb táborhelye magyar üzemeltetőkkel....A Magyar Ház olyan globális üzleti, kulturális vállalkozás, mely hozzásegíti partnereit ahhoz, hogy idegen országokban is otthonosan mozogjon.A Globoport közelebb hozza a magyar olvasóhoz az Európán kívüli világot.A Grinex Trade Ltd. világítástechnikai termékek, passzív tűzvédelmi termékek, tűzgátló fapanelek, illetve az utóbbi kettő felhasználásával készült termékek előállításával foglalkozik...A Selek & Miller’s Kft. alapvetően üzletviteli tanácsadással foglalkozik, mely szervezetfejlesztési projekteket, hatékonyságnövelést, beruházási projektek előkészítését és megvalósítását jelenti főként az állami és privát szféra felé.A South African Airways, melynek magyarországi vezérképviseletét a Tensi Aviation látja el, 1998-ban mutatkozott be a magyar piacon, hogy kiterjedt hálózata és járatainak gyakorisága révén Dél-Afrika, sőt az afrikai kontinens egész déli része kényelmesen elérhető desztinációvá váljék a magyar utazó közönség számára.Az Afrikáért Alapítvány célja Afrikában oktatási, szociális és egészségügyi téren, Magyarországon tolerancia- és ismeretterjesztő előadások, kulturális programok formájában fejlesztési, segélyezési, társadalomformáló tevékenység végzése.Dear Partner,

Let us cordially invite You to the Opening Ceremony and conference of the 4th Globoport Africa Expo and Fair on 26th February from 13:00-17:30 at Hungexpo Budapest Fair Centre (1101 Budapest, Albertirsai út 10) Pavilion A, booth number 101/A.Tisztelettel meghívjuk a IV. Globoport Afrika Expo és Vásár megnyitójára, és az azt követő "Pályázati lehetőségek és Új piacok Afrikában" című konferenciára 2015. február 26-án, csütörtökön, 13:00-17:30 között a Hungexpo Budapesti Vásárközpontba, az Afrika Expo és Vásár helyszínére (1101 Budapest, Albertirsai út 10, A Pavilon, 101 A).


 Hanna Tetteh Külügyi és Regionális Integrációért Felelős Miniszter hivatalosan is megerősítette részvételét a IV. Globoport Afrika Expo és Vásáron, melynek afrikai fővédnöki szerepét is elvállalta.Kamerun gazdasága

2015.02.02.

Kamerun az egyik legdinamikusabban fejlődő szubszaharai ország, gazdasága alapvetően a kőolajszármazékok, illetve a mezőgazdasági termékek feldolgozására épül.Tanzánia gazdasága

2015.02.02.

Tanzánia magas növekedési rátát ért el az utóbbi időben az aranybányászatnak és a turizmusnak köszönhetően. Tanzánia gazdasága nagyrészt sikeresen vált szabad piacgazdasággá, habár a kormány jelenléte megmaradt bizonyos szektorokban, mint a telekommunikáció, bankrendszer, energia, vagy bányászat. A gazdaság alapvetően a mezőgazdaságra épül, mely a GDP ¼-ét teszi ki, de az export 85%-át, valamint a foglalkoztatottak 80%-át.« 1 2 3 4 5 6 7 8 »