Kiállítók – Kiállítók 2014

 

KIEMELT KIÁLLÍTÓ ÉS A

III. AFRIKA EXPO ÉS VÁSÁR DÍSZVENDÉGE:

 

Szudáni Köztársaság Bécsi Nagykövetségének Kereskedelmi Képviselete és a Szudáni-Magyar Kereskedőház Kft.

www.sudanconsul.hu | secretary@sudanconsul.hu

 

A szudáni-magyar gazdasági kapcsolatok fejlődése érdekében fontos, hogy az szervezett keretek között, jelentős állami segítséggel, a diplomáciai és üzleti szféra összhangjával történjen. A Szudáni Kereskedelmi Képviselet Budapesten és a magyarországi alapítású Szudáni-Magyar Kereskedőház Kft. egymást erősítve tevékenykedik, széleskörű, stratégiai együttműködések mentén, mindkét ország gazdasági-politikai elitjével. A Képviselet és a Kereskedőház teret nyújt a politikai célokhoz illeszkedő gazdasági háttértámogatásnak, és hozzájárul a két ország gazdasági teljesítményének növekedéséhez.

 

Kiemelt gazdasági területek: informatika, telekommunikáció, megújuló energiaforrások, mezőgazdaság, szépségipar, egészségipar, szolgáltatások és hosszú távú befektetések.
  


AeTECH Advanced e-Technologies

www.aetech-solutions.com aetech@aetech-solutions.com

 

Az Ae TECH egy komplex szolgáltatási portfólióval rendelkező tunéziai cég. Célja, hogy Magyarországon együttműködő partnereket, illetve olyan telekommunikációs és informatikai termékeket és szolgáltatókat találjon, amelyek számára érdekesek lehetnek az afrikai piacok. Az AeTECH hidat épít Magyarország és afrikai országok között. Kapcsolatrendszerét, szaktudását magyar - elsősorban informatikai és telekommunikációs - termékek sikeres afrikai piacra juttatásában kamatoztatja.
 
Africa Investment Group és Virtual Assistant Hungary Kft.- TÁMOGATÓ

www.africainvestmentgroup.com | africainvgroup@gmail.com

 

Az Africa Investment Group kapcsolati tőkével, 24 órás automata ügyfélszolgálattal kívánja segíteni az Afrika iránt érdeklődőket. Célja, hogy tisztességes és átlátható üzleti és társadalmi kapcsolatokat építsen Magyarország és Afrika között. Elsősorban Ghánában van helyismerete és tapasztalata a cégalapítás, ügyintézés terén. Ghánai üzleti partnere egy magyar vállalkozó, aki 19 éve tevékenykedik Ghánában és saját tulajdonú ásványíz üzemet irányít. Üzleti partnert keres az ásványvíz üzem marketing tevékenységéhez, valamint Nyugat-Afrika iránt érdeklődő befektetőket a magán- és állami szektorból egyaránt.
 
Afrikai szabóság

www.facebook.com/AfrikaiSzabosag | afrikaiszabosag@gmail.com

Az Afrikai Szabóság 2011-ben alakult. Egyedi, méretre készített ruhákat és kiegészítőket gyárt. Mindig törekszik arra, hogy magas minőségű szolgáltatást nyújtson. Az inspirációt a színek és minták gazdag világából nyerik. Ezek együttesen teszik lehetővé, hogy stílusosnak, különlegesnek, érezze magát a megrendelő az elkészített ruhában. Egy olyan egyedi stílus megteremtésének az alapjait próbálja letenni elsőként Magyarországon, amely egyesíti a mai modern divatos stílusokat és szabásokat a vibráló afrikai színekkel és mintákkal, ezzel mutatva utat Afrika felé.
 
Afrikáért Alapítvány

www.afrikaert.hu | info@afrikaert.hu

 

Az Afrikáért Alapítvány Afrikában oktatási, szociális és egészségügyi téren, Magyarországon tolerancia- és ismeretterjesztő előadások, kulturális programok formájában végez tevékenységet. Az Alapítvány fenntartja a Kongó fővárosában, Kinshasában található a College Othniel Általános és Középiskolát, valamint a La Providence Árvaházat, emellett támogatja iskolák, kórházak építését és működését, segít az adományok eljuttatásában. 2007 óta szervez humanitárius turista utakat, amely ötvözi az egzotikus nyaralás és a humanitárius segítségnyújtás elemeit.
  

 

 
Afrika Tanulmányok Folyóirat és Publikon Kiadó, Pécsi Afrika Kutatóközpont

www.afrikatanulmanyok.hu | www.africa.pte.hu | bagi@publikon.hu

A Publikon Kiadót 2006-ban azzal a céllal hozták létre, hogy a 21. század új kihívásaival foglalkozó tudományos és ismeretterjesztő irodalmak a nagyközönség számára is elérhetővé váljanak. A Publikon Kiadó figyelmet fordít az Afrikával kapcsolatos kutatásokat közlő kiadványok megjelentetésére. Törekszik a kontinens mindennapjainak, kulturális sokszínűségének, földrajzi-ökológiai adottságainak, politikai életének és történelmének sztereotípia-mentes bemutatására. Az Afrika Kutatóközpont a Pécsi Tudományegyetemen működő intellektuális műhely, amely az Afrika Tanulmányok Folyóiratot megjelentető Publikon Kiadóval szorosa kapcsolatot ápol. 

  


Angolai Nagykövetség, Budapest

www.angolaembassy.hu | anemba@angolaembassy.hu

 

Angola leginkább egy színes kirakós játékhoz hasonlítható: hatalmas területét változatos éghajlat, táj, és kultúra jellemzi. Angolában a hegyvidéktől a hatalmas nyílt fennsíkig, a szélesen elterülő fehér homokkal borított tengerparttól a sűrű trópusi erdőig minden megtalálható. Olyan, mintha a tizennyolc tartomány megannyi ország lenne. Az Angolai Nagykövetség egyrészt kereskedelmi, gazdasági, kulturális kapcsolatokat épít Magyarország és Angola között, másrészt vízumot állít ki az Angolába utazó magyaroknak.
  


Bamako Ajándék Kereskedelmi Kft.

foreignerservice@t-online.hu

 

A Bamako Ajándék Kereskedelmi Kft. nyugat-afrikai, elsősorban szenegáli ajándéktárgyak értékesítésével foglalkozik, ruhaneműket,  szobrokat, női táskákat, bizsukat, lakberendezési tárgyakat árul. Céljuk Afrika népszerűsítése a termékeken keresztül, továbbá az érdeklődés felkeltése Mali és Szenegál iránt.

 
Culturafrica Bolt - Afrika, otthon!

Afrikai lakberendezés és művészet

www.culturafrica.com | info@culturafrica.com

A Culturafrica.com célja, hogy elérhetővé tegye Afrika páratlan művészeti értékeit az érdeklődők számára. A Culturafrica.com webshopban és standon antik afrikai maszkok és fegyverek, kézzel készült kongói kuba rafia szőttesek, lakberendezési kiegészítők, ékszerek és egyedi mintás Afrika-pólók kaphatók nagy választékban. A Culturafrica enteriőr-tervező partnereivel vállalja komplett afrikai stílusú otthonok, enteriőrök berendezését, illetve kiállítási installációk kivitelezését is.
  


Dél-Afrikai Magyar Egyesület

delafrikai.magyar.egyesulet@gmail.com

 

A Dél-Afrikai Magyar Egyesület célja, hogy elősegítse a magyar-dél-afrikai gazdasági, kereskedelmi és kulturális kapcsolatokat a két ország között. Az egyesület együttműködik a hazai és nemzetközi élet szereplőivel, bevonja munkájába a hazai egyetemeket, egyesületeket, kamarákat, elősegíti a kétoldali kapcsolatok kialakítását. Tapasztalataik szerint legnagyobb érdeklődés, a megújuló energiával kapcsolatos projektek iránt van, amelyek terén jelentős volumenű előszerződések kötődtek megújuló energiával kapcsolatos projektekhez kapcsolódóan, valamint több termék kereskedelmi forgalomba hozatalához szükséges minőségi vizsgálata, illetve engedélyezési folyamata zajlik Dél-Afrikában.

  


Ethnosound Világzenei Hangszerbolt

www.ethnousound.hu info@ethnosound.hu

 

Ethnosound - népek hangszerei és zenéi a világ minden tájáról.
Autentikus, népi hangszerek Afrikából, Amerikából, Ausztráliából, Ázsiából, Európából, és a Közel-Keletről. Ütős, fúvós, húros, ritmus és dallamhangszerek kicsiknek és nagyoknak, amatőröknek és profiknak, zenészeknek és zeneimádóknak, zeneterápiához, oktatáshoz. Hangterápiás eszközök és hangkeltők. Hangszeres és zenei céges tréningek
  


Innovatio Kft. 

innovatiogs@gmail.com

Az Innovatio Kft. a magyar találmányok és know-how afrikai piacra jutását segíti. Az Afrikáért Alapítvánnyal közös pályázat keretében van lehetősége arra, hogy Afrika különböző országaiban népszerűsítsen magyar innovációs termékeket. 

 
Jane Goodall Intézet, Természet- és környezetvédelmi Egyesület

www.janegodall.hu | info@janegoodall.hu

 

Arra törekszünk, hogy minél több ember éljen felelősséget vállalva környezetéért és az élővilágért, szem előtt tartva a jövő generációk érdekeit. Az ismert főemlőskutató által alapított Jane Goodall Intézet egy nemzetközi non-profit szervezet, amelynek küldetése:

  • A fiatal generációk inspirálása a környezeti, természeti és társadalmi problémák felismerésére és a problémák megoldására;
  • Tapasztalati úton történő megismerés elősegítése, cselekvésre ösztönzés;
  • Öntevékeny csoportok szervezése és hálózatba rendezése, a közöttük történő kommunikáció és interakció elősegítése;
  • Szemléletformálás a felelős állattartásért, állatvédelmi szervezetekkel együttműködve;
  • Az Afrikában működő Jane Goodall Intézetek közösségeken alapuló természetvédelmi programjainak támogatása;
  • Vadon és fogságban élő emberszabású majmok - elsősorban csimpánzok - életfeltételeinek javítása.

Kiemelt projektjeink: Csimpánzmenhelyek támogatása névleges örökbefogadással és Gyöngyökkel az Életért –A Bead for Life szervezet ugandai programjának támogatása. Célunk, intézetünk szélesebb körben való megismertetése, és a találkozás lehetősége csatlakozni vágyó önkéntesekkel.
  


Kenyai Nagykövetség, Bécs

www.kenyaembassyvienna.at | kenyarep-vienna@aon.at

 

A Kenyai Nagykövetség információt nyújt minden Kenyát érintő kérdésben: turizmus, kereskedelem, befektetések, szolgáltatások. A Kenyai Nagykövetség 1994-ben nyitotta meg kapuit. A szlovák és magyar állampolgárok vízumkérdésekben az osztrák kenyai nagykövetséghez tartoznak.
  
Magyar Afrika Társaság

www.ahu.hu | info@ahu.hu

A Magyar - Afrika Társaság (korábban Afrikai-Magyar Egyesület) egy nemzetközi segélyezéssel és fejlesztéssel foglalkozó nem kormányzati, nonprofit szervezet. Az egyesület Afrikában halmozottan hátrányos helyzetű társadalmi csoportok, kisebbségek számára hosszú távú megoldást nyújtó támogatási programokat szervez.
Az egyesület idáig tíz afrikai országban indított programot:
Angola, Etiópia, Guinea, Kenya, Kongói Demokratikus Köztársaság, Madagaszkár, Mali, Marokkó, Mauritánia és Uganda. Az egyesület fontosnak tartja annak tudatosítását a magyar társadalomban, hogy a globális társadalmi felelősségvállalás jegyében az, ami ma Afrikában történik, ránk is hatással van, ezért a kontinens sikerei és problémái minket sem hagyhatnak hidegen.
 Namíbiai Nagykövetség, Bécs

www.embnamibia.at  nam.emb.vienna@speed.at

 

A bécsi Namíbiai Nagykövetség a régióban több országot (Magyarország, Horvátország, Moldova, Montenegro stb.) is ellát. Vízumot állít ki a Namíbiába utazóknak, illetve képviseli, bemutatja az országot az érdeklődőknek. 

 
Pálmavilág Kertészet

www.palmavilag.hu

 

Az Afrikai Trópusokat a Pálmavilág Kertészet óriáspálmái és növénykertje hozza el az Afrika Expo és Vásár területére! Az Afrika Expo növénytámogatója: www.palmavilag.hu

  


Selek & Millers Kft és Secfone - TÁMOGATÓ

www.selekmillers.hu | mail@selekmillers.hu

A Selek & Miller's Consulting több mint egy évtizede nyújt személyre szabott professzionális szolgáltatásokat cégvezetők, tulajdonosok és intézményvezetők részére a szervezetfejlesztés, változásmenedzsment és hatékonyságnövelés terén Magyarországon és Közép-Európában. A Secfone egy speciális biztonsági berendezéssel ellátott mobiltelefon, egy magyar találmány, amelynek nagy lehetőségei vannak Afrikában.
Taita Alapítvány

www.taita.info | szegedi.andrea@taita.info

 

A Taita Alapítvány egy kenyai árvaházat és a hozzá tartozó óvodát, illetve általános iskolát támogatja, Magyarországon pedig főként ismeretterjesztéssel, adománygyűjtéssel és önkéntesek toborzásával foglalkozik.
  


TAP Portugál légitársaság - TÁMOGATÓ

http://www.flytap.com/Magyarorszag/hu/Homepage

 

A TAP Portugál légitársaság Portugália legnagyobb és egyben nemzeti légitársasága, melyet 1945-ben alapítottak. A TAP célja, hogy utasok igényeit maximálisan teljesítsék, utazáskor a lehető legjobb lehetőség a TAP légitársaság választása legyen. Továbbá, hogy egy magas színvonalú légitársaság legyen a nemzetközi színtéren, kihasználva az összes üzleti lehetőséget a piacon, megkülönböztetve magát a működési hatékonysággal és a szolgáltatás minőségével. A TAP Portugal számos afrikai desztinációba repül: Ghána, Szenegál, Mozambik, Angola, Zöld-foki Szigetek stb.
  


TWD Investments Nyrt.

www.twdinvest.hu | info@twdinvest.hu

 

A TWD Investments Nyrt. Sierra Leone első számú szakértője. A társaság célja Sierra Leone gazdaságának élénkítése a magyar befektetők bevonásával. A Sierra Leone-i Kormány számos területen kérte a Társaság együttműködését újabb megvalósítandó projektek kidolgozásában, menedzselésében, illetve különböző szándéknyilatkozatokat adtak ki annak az elhivatottságnak a reményében, hogy további működő tőkét tudnak Magyarországról Sierra Leone dinamikusan növekvő gazdaságába vonzani.
 
Utazzafrikaba.hu Utazási Iroda - Valódi élmények az igazi Afrikában! 

www.utazzafrikaba.hu | info@utazzafrikaba.hu

 

Az Utazzafrikaba.hu Utazási iroda kiscsoportos, magyar és angol idegenvezetésű kulturális körutazásokat kínál Afrika több országába (Ghána, Szenegál, Madagaszkár, Szudán, Uganda). Az utazzafrikaba.hu fentiektől eltérő, személyre szabott egyéni és csoportos utazások, incentív és üzleti utak szervezését is hozzáértéssel vállalja. Az utazási irodánál utasbiztosítást is érdemes kötni, hiszen 10.000 forint felett egy órás ingyenes arikai utazási felkészítést ad ajándékba utasai számára.