Info – Afrika Expo 2019

 

 

 

Afrika a fókuszban: egy expo, amely a lelkedig hatol!

 

Minden eddiginél nagyobb alapterületen,  minden eddiginél interaktívabb látogatói programokkal tarkított Afrika Expót ígérünk 2019-ben! Az Afrika Expo kezdeményezés máig Közép-Kelet Európa egyetlen, első, ezáltal legexkluzívabb négy napos nemzetközi Afrika tematikus fóruma, mely az Utazás Kiállítás egyidejű rendezvényeként kerül megrendezésre a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont területén 2019. február 21-24 között az A Pavilon 101-es standhelyén. A rendezvény sikere 2011 óta, immáron nyolc éve töretlen, ez idáig 295.000 látogató volt kíváncsi a 26 afrikai ország képviseletében részt vevő 158 cégre, szervezetre. A 2019-es expó a szokásos színes, fergeteges hangulata mellett Ethiopian Airlines Afrika színpadot, rengeteg interakciós élményt, nívós szakmai programot, szenegáli mozibuszt, a kisebbeknek afrikai játszósarkot ígér.

 

De ha valaki arra kiváncsi, hogyan fonják Afrikában a kosarat, fűzik a gyöngyöt, készítenek tökhélyedényből szuvenírtárgyakat, vagy arra, hogy melyek a legfontosabb afrikai étel alapanyagok, hogyan kell divatosan megkötni a színes fejkendőt, vagy milyen íze van az édesburgonyás brownie-nak, az is megtalálja a számításait!

 

Mindemellett pedig bárki, aki az expo ideje alatt jelentkezik az Utazz Afrikába Utazási Iroda bármely 2019-es afrikai csoportos útjára, 20.000 forint kedvezményt kap a részvétel díjából. A hírlevélre feliratkozók tovább értékes nyereménysorsoláson vehetnek részt, ahol a fődíj egy szenegáli csoportos utazás lesz! Az Utazás Kiállítás külföldi díszvendége, Algéria is nyereményjátékkal készül. Minden érvényes jeggyel - amely egyébként az összes egyidejű rendezvényre, így a Boat Show-ra, a Karaván Szalonra és a 8. Járatlan Utakon Fesztiválra is felhasználható- akár 5 napos algériai utazás is nyerhető!

 

A 8. HTCC Afrika Expo és Vásár névadó gyémánt szponzora és legnagyobb kiállítója: Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC)- www.htcc.org.hu

 

A 2019-es kiállítói listáért és katalógusért IDE KATTINTS!

Az Afrika Expo facebook eseményét itt tekintheted meg!

A kulturális programok részletes listáját hamarosan feltöltjük!

 

 

Újdonságok és hírek- 8. HTCC Afrika Expo és Vásár:

Az expo első, csütörtöki napját mindig egy ünnepélyes megnyitóval, és egy szakmai konferenciával kezdjük. A 2019-es expó kiemelt afrikai díszvendége Uganda. A konferencia Uganda üzleti, sport-turisztikai és turisztikai lehetőségeit fogja körbejárni. Az első, szakmai nap ünnepélyes megnyitójára és konferenciájára a meghívókat már kiküldtük partnereinknek. 

 

Kiemelt külföldi díszvendégünk (felkérés alatt): Mary Goretti Kitutu (Vízügyi és Környezetvédelmi Miniszter, Uganda)
Kiemelt belföldi díszvendégünk (felkérés alatt): Dr. Nagy István, Miniszter, Agrárminisztérium


Egyéb kulturális kiegészítő programok az ETHIOPIAN AIRLINES Afrika Színpadon és Közösségi téren!

Változatos afrikai tánc- és dob showk, előadások, beszélgetések. Guineai peul hagyományőrző show, a kevéssé ismert tökhéjedényből készült bolon hangszerrel, és a több méter hosszú thiaya szoknyával.

 

A kiállítás alatt folyamatosan: afrikai kézműves foglalkozás, gyerekjátszó sarok, szenegáli dikdik, azaz élményekkel teli mozibusz, non-profit szervezetek, diplomáciai képviseletek és iparművészek színes standjai! 

 

Kuba királyi regáliák a Kongói Demokratikus Köztársaságból - világon egyedülálló kiállítás!

 

Premier: Szenegál úti film, a díjnyertes OzoneUtazás stáb 44 perces filmje

   

Kattintson az alábbi videóra és tekintse meg a 2018-as Afrika Expóról készített rövidfilmet! 

 

 

 

  

Miért fontos Afrika? 

  • Afrika gazdasági növekedése továbbra is dinamikus, az egész kontinens tekintetében az évi GDP növekedés 4,4%-ot mutat.
  • Az afrikai kontinensen ma 700 olyan cég tevékenykedik, melyek éves forgalma meghaladja az 500 millió USD-t.
  • Népességét tekintve Afrika a legfiatalabb kontinens. 2034-re Afrika munkaképes korú lakossága 1,1 milliárd lesz. 21 millió új munkahely teremtődött Afrikában az elmúlt 5 évben.
  • Az afrikai háztartások átlagos fogyasztása évente 4,2%-kal növekszik, elképesztő lehetőségekkel kecsegtetve a fogyasztási termékek és a szolgáltató piac számára. 
  • Tovább erősödő politikai stabilitás és erősödő jogrendszer jellemzi az afrikai kontinens országait.
  • Magyarország déli nyitás stratégiája, a revitalizálódó diplomáciai kapcsolatok Afrikában jó alkalmat teremtenek arra, hogy most nagyobb intenzitással nyissunk Afrika felé.
  • Az afrikai országok is fokozódó érdeklődéssel figyelnek újabb piacokra, kilépve hagyományos, döntően nyugat-európai kapcsolati körükből. Így a közép-európai térség is nagyobb fogadókészséggel találhatja szembe magát Afrikában.