Info – Afrika Expo 2019

 

 

 

 

2019. február 21-24 között minden eddiginél nagyobb alapterülettel, minden eddiginél színesebb és interaktívabb tartalommal folytatódik az immár 8. Afrika Expo és Vásár, az Utazás Kiállítás egyidejű rendezvénye! A 8. Afrika Expo és Vásár ismét a Hungexpo Budapesti Vásárközpont A Pavilonjában, a 40.000 látogatót vonzó Utazás Kiállítás egyidejű rendezvényeként kerül megrendezésre. Közép-Kelet Európa egyetlen, legnagyobb négy napos Afrika-fókuszú nemzetközi kiállításának célja a magyar-afrikai gazdasági, kereskedelmi és kulturális kapcsolatok erősítése, az afrikai országok és az afrikai érdekeltségű magyar szervezetek bemutatása és népszerűsítése. A korábbi hét Afrika Expo során 26 afrikai országból 158 kiállító 290.000 látogatóval találkozott!!!


 

A helyszínről - HUNGEXPO

 

Az Afrika Expo partnere, a Hungexpo Zrt. Magyarország piacvezető kiállítás szervező cége, saját kiállítási területe a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont. A HUNGEXPO legnagyobb és központi pavilonja, az ’A’ pavilon tökéletes helyszínként szolgál az Afrika Expo számára, amely egyidejű szakmai rendezvény megrendezésére is alkalmas. A külföldi kiállítók számára a kiállítási terület mellett található Expo Congress Hotel **** biztosít szállást.

 

 

        

 

 

A kiállítók köre:

 • afrikai országok nagykövetségei, konzulátusai, tiszteletbeli konzulátusai, egyéb diplomáciai képviseletek
 • kereskedelmi kamarák, üzleti szervezetek, afrikai érdekeltségekkel rendelkező profitorientált cégek, intézmények
 • afrikai kézművesipari termékeket, művészeteket népszerűsítő és értékesítő szervezetek, boltok, művészek
 • non-profit szervezetek, alapítványok, egyesületek, érdekvédő csoportok, szemléletformáló kampányok

Figyelem! Az Afrika Expo és Vásáron a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont Utazás Kiállításán vagy egyéb kiállításain részt vevő szervezetek és utazási irodák kiállítóként nem vehetnek részt. Az Afrika Expo és Vásáron étterem vagy más vendéglátó ipari egység promóciós célból, ingyenes kóstoltatással vehet csak részt, a helyszínen vendéglátó ipari egység nem üzemelhet.

 

Ne csak kiállítóként vegyen részt, támogassa is az Afrika Expo és Vásárt! A szponzori ajánlat ingyenes kiállítói részvételt biztosít, valamint további kedvezményeket és szolgáltatásokat tartalmaz. Részletes információ a szponzori ajánlat menüpontban található. 

 

      
 

 

Több, mint kiállítás

 

 

Az Afrika Expo és Vásár több, mint egy egyszerű kiállítás. Számos olyan programelemmel bír, amely kíváló lehetőséget teremt arra, hogy a kiállítók sikeres üzleteket bonyolítsanak az expo keretein belül. A négy napos, kormányzati és nemzetközi szervezetekkel és egyetemekkel együttműködésben megvalósuló rendezvény első, csütörtöki napja ünnepélyes megnyitóval kezdődik, melyet szakmai konferencia követ. A megnyitó rendezvényen 350-400 meghívott és VIP vendég szokott részt venni: nagykövetek, diplomáciai és kormányzati képviselők, afrikai delegációk vezetői, cégvezetők, és az Afrikával foglalkozó szcéna kiemelt képviselői. 2015- ben az expo fővédnöke Hanna Tetteh Ghánai Külügyminiszter volt, a rendezvényt visszatérő módon magyar minisztériumok és vezető szakmai szervezetek képviselői nyitják meg.

 

A szakmai konferencia 100-120 vendég részvételével zajlik, és minden évben egy aktuális és fontos témát jár körül. A konferencia keretében a korábbi években már volt szó új piaci lehetőségekről Afrikában, de az Európai Fejlesztési Alap kihasználatlan afrikai pályázatairól is.

 

A kiállítók afrikai hangulatú és informatív standjai mellett az Afrika Expo színpadán további termék és cégbemutatókra kerül sor, napi 1 órában  pedig az Utazás Kiállítás nagyszínpadán is bemutatkozik Afrika. Az Afrika Expo fontos eleme, hogy az afrikai kulturális sokszínűségre, afrikai tehetségekre is felhívja a figyelmet, így kapcsolatépítést generáló és látogató-vonzó kulturális programok sora teszi tartalmasabbá az expót zenei- és tánc előadások, divat- és könyvbemutatók formájában.

 

Az expo minden évben felkér két celebet, hogy részvételükkel segítsék a rendezvény és Afrika népszerűsítését. Az elmúlt években Jaksity Kata, Sena Dagadu, Kembe Sorel, Bebe, Vujity Tvrtko is megfordultak már az expo színpadán. 

 

Kattintson az alábbi videóra és tekintse meg a 2018-as Afrika Expóról készített rövidfilmet! 

 

 

 

  

Miért fontos Afrika? 

 • Afrika gazdasági növekedése továbbra is dinamikus, az egész kontinens tekintetében az évi GDP növekedés 4,4%-ot mutat.
 • Az afrikai kontinensen ma 700 olyan cég tevékenykedik, melyek éves forgalma meghaladja az 500 millió USD-t.
 • Népességét tekintve Afrika a legfiatalabb kontinens. 2034-re Afrika munkaképes korú lakossága 1,1 milliárd lesz. 21 millió új munkahely teremtődött Afrikában az elmúlt 5 évben.
 • Az afrikai háztartások átlagos fogyasztása évente 4,2%-kal növekszik, elképesztő lehetőségekkel kecsegtetve a fogyasztási termékek és a szolgáltató piac számára. 
 • Tovább erősödő politikai stabilitás és erősödő jogrendszer jellemzi az afrikai kontinens országait.
 • Magyarország déli nyitás stratégiája, a revitalizálódó diplomáciai kapcsolatok Afrikában jó alkalmat teremtenek arra, hogy most nagyobb intenzitással nyissunk Afrika felé.
 • Az afrikai országok is fokozódó érdeklődéssel figyelnek újabb piacokra, kilépve hagyományos, döntően nyugat-európai kapcsolati körükből. Így a közép-európai térség is nagyobb fogadókészséggel találhatja szembe magát Afrikában.