Kiállítók – Kiállítók 2013

   

   

Afrika Tanulmányok

www.afrikatanulmanyok.hu

 

A Publikon Kiadót 2006-ban azzal a céllal hoztuk létre, hogy a 21. század új kihívásaival foglalkozó tudományos és ismeretterjesztő irodalmakat a nagyközönség számára is elérhetővé tegyük. Kiemelt figyelmet fordítunk az Afrikával kapcsolatos kutatásokat közlő kiadványok megjelentetésére. Törekszünk a kontinens mindennapjainak, kulturális sokszínűségének, földrajzi-ökológiai adottságainak, politikai életének és történelme árnyoldalainak sztereotípia-mentes bemutatására.
 Afrikáért Alapítvány

www.afrikaert.hu

 

Az Afrikáért Alapítvány Afrikában oktatási, szociális és egészségügyi téren, Magyarországon tolerancia-és ismeretterjesztő előadások, kulturális programok formájában végez tevékenységet. Az Alapítvány fenntartja a Kongó fővárosában, Kinshasában található a College Othniel Általános és Középiskolát, valamint a La Providence Árvaházat, emellett támogatja iskolák, kórházak, építését és működését, segít az adományok eljuttatásában. 2007 óta szervezünk humanitárius turista utakat, amely ötvözi az egzotikus nyaralás és a humanitárius segítségnyújtás elemeit. 

Afrikai szabóság

www.facebook.com/AfrikaiSzabosag

 

Az Afrikai Szabóság 2011-ben alakult, mely egyedi, méretre készített ruhákat és kiegészítőket gyárt.
Mindig törekszik arra, hogy magas minőségű szolgáltatást nyújtson.
Az inspirációt a színek és minták gazdag világa adja. Ezek együttesen teszik lehetővé, hogy stílusosnak, különlegesnek, érezze magát a megrendelő az elkészített ruhában.
Egy olyan egyedi stílus megteremtésének az alapjait próbálja letenni elsőként Magyarországon, amely egyesíti a mai modern divatos stílusokat és szabásokat a vibráló afrikai színekkel és mintákkal.
Ezzel utat mutat az afrikai divat világába. 

Afrikai-Magyar Egyesület

www.ahu.hu

 

Az Afrikai-Magyar Egyesület (AHU) egy nemzetközi segélyezéssel és fejlesztéssel foglalkozó nem kormányzati, nonprofit szervezet. Az egyesület Afrikában halmozottan hátrányos helyzetű társadalmi csoportok, kisebbségek számára hosszú távú megoldást nyújtó támogatási programokat szervez.
Az AHU idáig tíz afrikai országban indított programot:
Angola, Etiópia, Guinea, Kenya, Kongói Demokratikus Köztársaság, Madagaszkár, Mali, Marokkó, Mauritánia és Uganda. Az egyesület fontosnak tartja annak tudatosítását a magyar társadalomban, hogy a globális társadalmi felelősségvállalás jegyében az, ami ma Afrikában történik, ránk is hatással van, ezért a kontinens sikerei és problémái minket sem hagyhatnak hidegen.Agrometál Food Tech Kft.

www.agrometal.hu

 • Komplett tehenészetek tervezése, létesítése afrikai országokban
 • Tejfeldolgozó üzemek telepítése
 • Tartás- és gyártástechnológiák átadása


 

Agrometil és Szudán

 • Mezőgazdasági termékek (zöldség, gyümölcs, gyógynövény, tea)
 • Testi egyensúlyt a Napsugár országból, Szudánból.
 • Szudán turisztikai és kereskedelmi népszerűsítése.

Kapcsolat: el-mutagi@freemail.hu 

Angolai Nagykövetség, Budapest

www.angolaembassy.hu

Angola leginkább egy színes kirakós játékhoz hasonlítható, hatalmas területét változatos éghajlat, táj, és kultúra jellemzi. Angolában a hegyvidéktől a hatalmas nyílt fennsíkig, a szélesen elterülő fehér homokkal borított tengerparttól, a sűrű trópusi erdőig minden megtalálható, olyan mintha a tizennyolc tartomány megannyi ország lenne. 

Bamako Ajándék Kereskedelmi Kft.

 

Afrikai ajándéktárgyak értékesítése: ruhaneműk, dobok, szobrok, női táskák, bizsuk, lakberendezési tárgyak. Célunk Afrika népszerűsítése a termékeken keresztül, az érdeklődés felkeltése Mali és Szenegál iránt.

 

Kapcsolat: foreignerservice@t-online.hu 

Burkina Fasói Nagykövetség, Bécs

 

Burkina Faso 16 milliós lakosságú ország Közép-Afrikában, a Guineai-öböltől északra. Fővárosa Ougadougou. Éghajlata trópusi, meleg száraz telek, forró, valamivel csapadékosabb nyarak jellemzik. Etnikumai: mosszi 40%, egyéb, köztük gurunsi, senufo, lobi, bobo, mande és fulani 60%. Burkina Faso népességének 50%-a muzulmán, 40%-a törzsi vallású, 10%-a keresztény. Az ország hivatalos nyelve a francia, de a lakosság 90%-a különböző szudáni eredetű törzsi nyelveket beszél. Államformája: Parlamentáris köztársaság. Természeti erőforrásai: mangán, mészkő, márvány, kis mennyiségben arany, foszfát, só.

 

A Burkina Fasoi Nagykövetség standján a Nyugat- Afrikai ország, Burkina Faso bemutatásán túl a stand a Shealogic Kft. képviseletében bio sheavaj és szezámolaj termékeket, valamint burkina fasoi kézművesipari termékeket kínál.Culturafrica Bolt - Egy kis Afrika Budapest szívében!

www.culturafrica.com

Kuba raffia szőttesek Kongó szívéből, különleges afrikai ajándéktárgyak, egyenesen a készítőktől Szenegálból, Sierra Leonéból, Mozambikból! Támogasson vásárlásával egy afrikai iparművészt és járuljon hozzá az évszázados kongói Kuba művészet fennmaradásához!Enoch Trading, Dél-Afrikai Köztársaság
enochtrading.co.za

Enoch Trading is a resolved corporate organization to extend goodwill and responsibility to a mass clientele that cuts across borders, race or religion tenets, as a company Enoch Trading is highly committed to showing great respect and concern to the community and our environment.

As a company Enoch Trading tries to strike balance between it needs for profit and the need to affect and contribute back to the host communities, whether in our base South Africa, Africa or any other part of the world we are connected to, and our brainchild Evolvin magazine(coming soon) focuses on Health, Wealth and Relationships.Fair Trade Kávézó - Koffair Catering

koffair-hu.webnode.hu

 

A Fenntartható étkeztetés: KOFFAIR

 

Felelős szervezőként válassza szolgáltatásunkat!
A termelők tisztességes felvásárlási árat kapnak, mert az élelmiszer előállítása során tekintettel voltak a környezetvédelemre, így a termékek mind bio minősítésűek.
A kávén, teán, nádcukron kívül minden alapanyag hazai.
Terítéskor üveg- porcelán készletet használunk. A termékek csomagolását igyekszünk újrahasznosítani, illetve mennyiségüket a legkisebbre visszaszorítani.
 Gizimap

www.gizimap.com

A Világ országairól és városairól térképek készitése és forgalmazása. Egyedi igények alapján térképek készitése. Afrika országait térképeken szeretnénk bemutatni. A térképek részletes földrajzi tartalommal, domborzatábrázolással és a turisták, valamint Afrika iránt érdeklődők számára hasznos információkkal jelennek meg. 13 afrikai országa készült el, elsősorban Észak-, Kelet-és Nyugat-Afrika országai.Gradus Audit Kft.

 

Bővebb infó: www.gradusaudit.hu

 

Társaságunk a szub-szaharai országok és magyar partnereik által
létrehozott egyesülettekkel az afrikai országok és
Magyarország közötti kereskedelem élénkítésén fáradozik.
Elsősorban piacképes termékek felkutatásában, piacra történő
bevezetésükben vállalunk szerepet, mind itthon, mind a szub-szaharai
országokban. Kereskedelmi tevékenységünket kiegészítve, gazdasági
tanácsadást is nyújtunk, mind a hazánkban letelepedni szándékozó,
mind a szubszaharai régióban megjelennő partnereink részére 

Hunduna Kft., Szlovákia

www.hunduna.hu

 

Az O3 ÓZON szerepe a fertőtlenítés és csírátlanításban


Az Ózon az egyedüli fertőtlenítő ami 99,9 % alkalmas arra hogy a különböző baktériumokat,vírusokat gombákat megölje. Rendszeres használata garantálja a zárt terekben a tiszta oxigén dús levegőt. Nincs további járulékos költség pl. szűrők cseréje, hosszú élettartalmú, kevés az áram felvétele. Ajánlott területek: szakrendelők,kórházak,halottasházak,szállodák,éttermek, dohányzó helyiségek, gabona és gyümölcstárolók, stb.
 Jane Goodall Intézet, Természet- és környezetvédelmi Egyesület

 

Arra törekszünk, hogy minél több ember éljen felelősséget vállalva környezetéért és az élővilágért, szem előtt tartva a jövő generációk érdekeit.
Az ismert főemlőskutató által alapított Jane Goodall Intézet egy nemzetközi non-profit szervezet, amelynek küldetése:

 • A fiatal generációk inspirálása a környezeti, természeti és társadalmi problémák felismerésére és a problémák megoldására;
 • Tapasztalati úton történő megismerés elősegítése, cselekvésre ösztönzés;
 • Öntevékeny csoportok szervezése és hálózatba rendezése, a közöttük történő kommunikáció és interakció elősegítése;
 • Szemléletformálás a felelős állattartásért, állatvédelmi szervezetekkel együttműködve;
 • Az Afrikában működő Jane Goodall Intézetek közösségeken alapuló természetvédelmi programjainak támogatása;
 • Vadon és fogságban élő emberszabású majmok - elsősorban csimpánzok - életfeltételeinek javítása.


 

Kenyai Nagykövetség, Bécs


Bővebb infó: www.kenyaembassyvienna.at

 

A Kenyai Nagykövetség információt nyújt minden, Kenyát érintő kérdésben: turizmus, kereskedelem, befektetések, szolgáltatások.

A Kenyai Nagykövetség 1994-ben nyitotta meg kapuit. A szlovák és magyar állampolgárok vízumkérdésekben az osztrák kenyai nagykövetséghez tartoznak.Lalibela Etióp Étterem

www.lalibela.hu

 

Afrika ízei – gasztronómiai egzotikum
Cégünk Magyarországon egyedülálló specialitását az egzotikus ínyencfalatok jelentik, visszatérő vendégeink keresik etióp ételkülönlegességeinket, amelyek már az előételeknél is eltérnek a megszokottól. Az etióp konyhaművészet – amely lényegében egyet jelent Afrika gasztronómiájával – rangos helyet vívott ki magának a világban. Az etióp éttermek New York vagy London legfelkapottabb vendéglői közé tartoznak. A Lalibela ügyfelei most Magyarországon is ugyanezzel az élménnyel lephetik meg vendégeiket: Afrika hangulatát varázsolhatják exkluzív rendezvényeikre.Namíbiai Nagykövetség, Bécs

 

The Namibian Embassy in Austria serves as the representativeof the Government of the Republic of Namibia to the Governments of Austria, Bosnia Herzegovina, Bulgaria,Croatia, Czech, Hungary, Macedonia, Moldova, Montenegro, Romania, Serbia, Slovenia and the Slovak Republic.

Its role is to represent Namibian interests in these countriesin economic, commercial, cultural fields and in more general terms to promote these areas of expertise and excellence to specialized contacts (media, academic, political institutions, corporations, civil organizations) or the general public.   

Richárd Testvér Kongói Betegekért Alapítvány

www.procongo.hu

 

A Kongói Demokratikus Köztársaságban élő anyagilag hátrányos helyzetű betegek műtéti és gyógyszeres kezelésének támogatása, a Kongói egészségügyi intézmények felszerelésének, gyógyszeres és fogyóeszköz ellátásának támogatása, orvosok ápolók képzésének támogatása. Hardi Richárd szerzetes orvos missziós gyógyító munkájának támogatása.Taita Alapítvány

www.taita.info

 

A Taita Alapítvány egy kenyai árvaházat és a hozzá tartozó óvodát, illetve általános iskolát támogatja, Magyarországon pedig főként ismeretterjesztéssel, adománygyűjtéssel és önkéntesek toborzásával foglalkozik. 

Tempero - Term Mérnöki Tanácsadói és Szolgáltatói Kft.

 

Tervezés (generál tervezés), tanulmánykészítés, üzleti terv és költségtervezés, készítés. Hazánkat is sújtó gazdasági válság egyik eredménye az, hogy a mérnöki munkákat igénylő beruházások száma drasztikusan lecsökkent, és ezért a szellemi kapacitásaink kihasználást, nem tudjuk kellően kiaknázni itthon. Emiatt úgy döntöttünk, hogy egy olyan export piacot célzunk meg tevékenységében, amely az elmúlt években folyamatosan dinamikusan nő, és rendelkezik azzal a potenciával, hogy érdemes legyen befektetni oda, kihelyezni tevékenységének egy részét, itthoni támogatás mellett. SAHUN (Dél-Afrkai Köztársaság Magyar Konzulátusa által üzemeltetve) hálózat tagjaként, pályázati felhívásra is készítettünk beadásra szánt pályázati anyagot, mely során kapcsolatba kerültünk a Finance & Competence (F&C) alappal. Cégünkkel több, kapcsolatban álló kollegáink is vettek már részt korábban afrikai projektekben, amelyekről pozitív véleménnyel tértek haza.

   


 

Világbolt Wordshop

 

A Világbolt egy méltányos kereskedelemből származó - vagy közismertebb nevén fair trade - termékeket árusító bolt, amely hamarosan nyílik, Budapest belvárosában, az új helyre költöző Gödör Klub szomszédságában.(Az elnevezésben a nemzetközileg használt és bevett kifejezés - worldshop, Weltladen, magasin du monde, bottega del mondo, maailmankauppa, stb. - tükörfordítását használtuk. )

http://www.facebook.com/AVilagbolt/infowww.utazzafrikaba.hu

 

Kiscsoportos, exkluzív kulturális kalandozások Afrika legeldugottabb tájaira és közösségeibe Szilasi Ildikó Afrika-kutatóval. (Kongó, Szenegál)