Bemutatkozás

Az Afrika Expo Budapest Közép-Kelet Európa úttörő jellegű nemzetközi Afrika fókuszú több napos rendezvénye. 2011 óta 12. alkalommal rendezzük meg a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ egyik leglátogatottabb kiállítása, az Utazás Kiállítás egyidejű rendezvényeként (kb. 30-35.000 látogató).

A legnagyobb, központi, A Pavilonban közel 400 nm-en mutatjuk be Afrikát, és az Afrikához kötődő, Afrikában dolgozó magyar vonatkozású non-profit, for – profit és diplomáciai szervezeteket a többszektoros rendezvényen. 2024. február 22. az expo első napja, ekkor zajlik az Utazás Kiállítás Megnyitója és szakmai programja is, ekkor kiállítói jelenléttel, standolással indulunk.

2024. február 23-án pénteken
ünnepélyes megnyitóval, sajtótájékoztatóval és szakmai konferenciával nyitjuk meg az Afrika Expót. A kiállítók standjai a négy nap folyamán nyitvatartási időben folyamatosan látogathatók az Utazás Kiállításra megváltott jegyekkel, illetve a szervezők, konferencia és megnyitó résztvevői számára biztosított ingyenes belépőjegyekkel (korlátozott darabszámban a csütörtöki és pénteki napra).

Az Afrika Expo saját színpadán a program teljes ideje alatt a kiállítók bemutatkozó előadásai, kerekasztal beszélgetések, egyéb kulturális programok kapnak helyet. Továbbá az Utazás Kiállítás központi nagy színpadán pénteken, szombaton és vasárnap 30-50 percben/ nap mutatkozik be Afrika, a HAND Szövetség és Arikával foglalkozó tagszervezetei.

Visszatérő együttműködő szakmai partnereink: Külgazdasági és Külügyminisztérium/ Corvinus Egyetem/ Pécsi Tudományegyetem/ UNESCO Magyar Bizottsága/ Hungary Helps Ügynökség.

 

Kiemelt Partnerünk és Támogatónk 2024-ben: a HAND SZÖVETSÉG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A főszervező, a Kultúrafrika Alapítvány célja a magyar szélesebb körű társadalom tájékoztatása, szemléletformálása, érzékenyítése az Afrikát érintő globális és lokális kihívásokról, nehézségekről. A magyar-afrikai multiszektorális kapcsolatok elősegítése, a párbeszéd és együttműködés folytonossá és hatékonyabbá tétele a kormányzati, non-profit, for-profit és segítő szándékú magyar civil állampolgárok, szereplők között.

 

Egyrészt célunk az Afrikával kapcsolatos hiteles és korrekt, aktualizált tájékoztatás, az afrikai-magyar kapcsolatok bemutatása, népszerűsítése minden lehetséges fórumon. Különös tekintettel a non-profit szervezetek Afrikában vagy Afrikával kapcsolatosan végzett humanitárius segélyezéssel és nemzetközi fejlesztéssel összefüggő tevékenységeire. Ennek elsődleges és leghatékonyabb módja és fóruma az évenként megrendezésre kerülő Afrika Expo Budapest nemzetközi Afrika kiállítás, melynek alapítói, és főszervezői vagyunk.