Archívum – Kiállítói tájékoztató 2022- Gyakori kérdések

• Mikor kerül megrendezésre a 10. Hungary Helps Afrika Expo Budapest?
2022. március 3-6 között, az Utazás Kiállítás egyidejű rendezvényeként. Nyitvatartás csütörtök-szombat 10-18 óráig, vasárnap 10-17 óráig a látogatók részére.

• Hol lesz a rendezvény?
Hungexpo Budapesti Vásárközpont, 1101, Budapest, Albertirsai út 10. H Pavilon, 501-es stand.


• Melyik pavilonban kerül megrendezésre az Afrika Expo?
"H" Pavilon, az Utazás Kiállítással együtt.


• Kik lesznek a kiállítók?

Afrikával foglalkozó, elsősorban non-profit szervezetek. Többségében a Hungary Helps Program partnerszervezetei, partnerei.

Árusíthatok a standomon?
Igen, a kiállítók saját standhelyükön a magyar jogszabályoknak és adminisztrációs normáknak megfelelően árusíthatnak. Felhívjuk kedves kiállítóink figyelmét, hogy az Afrika Expo idején bármikor sor kerülhet hatósági ellenőrzésekre (pl. NAV stb.).

• Lesz áram a standon?
Igen, több áramfelvevő doboz lesz elhelyezve több elektromos kiállással az Afrika Expo területén. Fontos, hogy hosszú elosztót minden kiállító hozzon magával, amellyel a kiálláshoz tud majd csatlakozni.


• Lesz szőnyeg a standon?

Igen, az expo területét egységes színben szőnyegezzük.


• Lesz világítás a pavilonban?
Igen, a pavilonban 100 lux fényerőnyi alapvilágítás lesz. Ezen felül a standok plusz elektromos kiállást, áramvételi lehetőséget is tartalmaznak.

• Mit érdemes a standon tartani?
Fogast, szemetest, molinókat, dekorációt, esetleg növényeket. A vendégek fogadásához: üdítőt, rágcsálnivalót, esetleg kávégépet, prospektusokat, névjegykártyagyűjtő tálat, névjegykártyákat, adománygyűjtő dobozt.


• Hány darab kiállítói kártyát kapok?

A kiállítók részére 9 nm—es standok esetén egységesen 3 db kiállítói, 3 db látogatói kártyát adunk, illetve egy db parkolóbérletet. Fontos még megjegyezni, hogy a kiállító szervezetek március 3. és 4. napokra korlátlan számban, ingyenesen hívhatják meg partnereiket. Fogunk küldeni egy olyan linket a kiállítók számára, amellyel a partnereik ingyenes belépőjegyeket tudnak elektronikus generálni a csütörtöki és pénteki napokra.


• Mit tegyek, ha nem elég ennyi Kiállítói kártya?
Sajnos többet a Hungexpo szabályai szerint nem tudunk kiadni.

• Hány napra lesznek érvényesek a Kiállítói belépők?
Az összes kiállítási napra, névtől függetlenül, többszöri ki- és belépésre is feljogosítanak.

• Hány darab Vendég belépő jár a stand mellé?
3 darab a 9 nm-es stand mellé.

• Mit tegyek, ha nem elég ennyi Vendég kártya, mert több partnert szeretnék meghívni?
Sajnos többet mi sem adhatunk, a Hungexpotól kell belépőjegyet vásárolni erre a célra, illetve a csütörtöki és pénteki napra hívandó vendégeknek majd érdemes lesz elküldeni a ingyenes belépők generálására képes linket.
• Hogyan jutok be gyalogosan a Hungexpo területére a kiállítási napokon?
Az 1-es főépületen keresztül a Kiállítói kártya felmutatásával. (EXPO Hotel mögötti, propeller alakú, új építésű fogadócsarnok és irodaközpont)
.
NAGYON FONTOS! Látogatók csak érvényes védettségi igazolvánnyal léphetnek be a HUNGEXPO területére! Rájuk nem vonatkozik a maszkviselési kötelezettség. Kiállítóknak (kiállítói kártyával rendelkezőknek) nem kell védettségi igazolvánnyal rendelkezniük, tőlük a HUNGEXPO azt kéri , hogy a standokon maszkot viseljenek.

 

• Hogyan jut be a vendégem a Hungexpo területére a kiállítási napokon?
Az 1-es fogadón keresztül a belépőjegy felmutatásával.

• Hogy tudok gyalogosan kimenni és újra visszamenni a Hungexpo területére?
A Hungexpo területét napközben el lehet hagyni, viszont fontos, hogy kifelé használjuk a vonalkód leolvasó, kiléptető automatákat. Kiléptetés elmaradása esetén, visszajövetelkor a rendszer hibát fog jelezni. Ebben az esetben az őrök nem fogják visszaengedni a HUNGEXPO területére!

• Mit tegyek, ha közérdekű közleményt szeretnék bemondatni?
Kérjük ezt a szervezőség standjánál, az infopultnál jelezze. Az expo négy napja alatt az Afrika Expo Budapest szervezőségi standján Buda Gergely kollégánk lesz jelen. Kérjük, a kiállítás alatt felmerülő összes logisztikai és egyéb kérdéssel hozzá forduljatok majd!!! (Ne Szilasi Ildikóhoz.)


• Hol hajthatok be és mennyibe kerül a behajtás az építési napokon a parkolóba?
Behajtás a II-es kapunál, parkolás a H Pavilon mellett. Csak az előre kipostázott, parkolási matricával ellátott autókat engedik be a HUNGEXPO területére! Az ő számukra a parkolás ingyenes.

• Hozhatok-e saját berendezést, dekorációt a standomra?
Szervező a standokat szőnyegezi, illetve egységes színű, természetes felületű, náddekor hátfalat biztosít. Szervező továbbá standonként egy asztalt, és két széke, valamint egy darab infopultot (fehér színben) is biztosít. Az Afrika Expo és Vásár kiállítói hozott elemekből (asztalok, székek, paravánok, molinók, dekoráció stb.) alakíthatják ki standjaik oldalfalait.

• Hogyan dekorálhatom a standomat?
A náddekor hátfalra lehet akasztani, ragasztani. Az oldalfalakat, paravánokból, molinókból, poszterekből vagy bármilyen egyéb módon fel lehet építeni. A standra élőnövényt, virágot, bútorokat (szekrény, asztal, szék, stb), babzsákot, fotót, posztereket, molinót, prospektustartókat, gépeket, berendezéseket lehet hozni.
• Mikor fogom megtudni, hogy hol lesz a standom? Február 21. hét első felében eljuttatjuk minden kiállító részére a végleges standtervet.

• Épít-e a mellettem lévő stand falat, illetve használhatom a felém eső oldalát?
Ezt nem tudjuk, kérjük erről egyeztessen a szomszéd kiállítóval.

• Mit érdemes magammal hoznom az építési napokra?
Kétoldalú ragasztót, celluxot, ollót, kalapácsot, szöget, hosszabbítót, damilt, drótot, filctollat, gombostűt, rajzszöget.

• Mit fogok látni a standomon, amikor megérkezem az építéshez?
A standterület közepén a szőnyegen a stand neve lesz feltüntetve egy papíron.


• Hogyan fogom megtudni, hogy mettől-meddig tart pontosan a standom? A standok széle a szőnyegen ragasztócsíkokkal lesznek jelölve.

• Mi történik, ha nem leszek kész a megadott időpontig a standépítéssel? A csarnokot mindegyik napon a megadott időpontban bezárják. Aki nincs kész a standjával, az sem maradhat a pavilonban nyitvatartási idő után


Minden kiállítót kérünk, hogy saját hírlevelében,
facebook oldalán, honlapján majd ossza meg a rendezvényt, hívja meg partnereit.
A készülő sajtóanyagokat, meghívókat, kiállítói kézikönyvet, színpadi programot (mindegyiket el fogjuk küldeni február 21. hét elején minden kiállítónak) minél több fórumon osszuk meg, ezzel is támogatjátok a rendezvény sikerét, közös sikerünket!
Előre is köszönjük!