Info – Afrika Expo 2020

 

9. Afrika Expo Budapest
Kultúra- Üzlet- Turizmus

 

Afrika Expo - Ahol kedvet kap Afrika felfedezésére!

 

Az Afrika Expo kezdeményezés máig Közép-Kelet Európa egyetlen, első, ezáltal legexkluzívabb több  napos nemzetközi Afrika tematikus fóruma, mely az Utazás Kiállítás egyidejű rendezvényeként kerül megrendezésre a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont területén 2020. február 28 - március 1. között. A rendezvény sikere 2011 óta, immáron kilenc éve töretlen, ez idáig 330.000 látogató volt kíváncsi a 29 afrikai ország képviseletében részt vevő 175 cégre, szervezetre. 

  

Miért fontos Afrika és az Afrika Expo Budapest megszervezése?

  • Afrika gazdasági növekedése továbbra is dinamikus, az egész kontinens tekintetében az évi GDP növekedés 4,4%-ot mutat.
  • Az afrikai kontinensen ma 700 olyan cég tevékenykedik, melyek éves forgalma meghaladja az 500 millió USD-t.
  • Népességét tekintve Afrika a legfiatalabb kontinens. 2034-re Afrika munkaképes korú lakossága 1,1 milliárd lesz. 21 millió új munkahely teremtődött Afrikában az elmúlt 5 évben. (2016-ban Afrika lakossága 1,225 milliárd volt, 2100-ra 4,5 milliárdra növekszik, ami a világ teljes lakosságának 40%-át fogja jelenteni.
  • Az afrikai háztartások átlagos fogyasztása évente 4,2%-kal növekszik, elképesztő lehetőségekkel kecsegtetve a fogyasztási termékek és a szolgáltató piac számára. 
  • Ma Etiópia fővárosát Afrika Brüsszeljének nevezik, ott székel az Afrikai Unió és itt van Afrika vezető légitársaságának, az Ethiopian Airlinesnak is a központja, mely a legnagyobb hub Afrikán belül. Etiópia fővárosában ma felhőkarcolók állnak és 1985-ban még az éhínség miatt koncerteztek: a fejlődés dinamikus és óriási Afrika-szerte!
  • Tovább erősödő politikai stabilitás és erősödő jogrendszer jellemzi az afrikai kontinens országait.
  • Magyarország déli nyitás stratégiája, a revitalizálódó diplomáciai kapcsolatok Afrikában jó alkalmat teremtenek arra, hogy most nagyobb intenzitással nyissunk Afrika felé.
  • Az afrikai országok is fokozódó érdeklődéssel figyelnek újabb piacokra, kilépve hagyományos, döntően nyugat-európai kapcsolati körükből. Így a közép-európai térség is nagyobb fogadókészséggel találhatja szembe magát Afrikában!