Archívum – Kiállítók 2015

 

 

NÉVADÓ GYÉMÁNT SZPONZOR ÉS KIEMELT KIÁLLÍTÓ

GLOBOPORT, a hírkikötő

www.globoport.hu 

 

A Globoport közelebb hozza a magyar olvasóhoz az Európán kívüli világot. Célja, hogy a Magyarországon élő emberek megismerjék, megértsék, és megszeressék a távoli földrészeket, hogy rájöjjenek, lehet, hogy másmilyenek, akik ott élnek, más a vallásuk, mások a szokásaik, más akár a bőrük színe, de ugyanazok a problémák nyomasztják őket, és ugyanabban bíznak, reménykednek mint mi.

 

A Globoportról minden nap megtudhatja azt, amit a többi magyar médiumból nem. Mert ott nincs idő, tér, kedv, és tudás arra, hogy elmeséljék, mi volt fontos aznap Maliban, Argentínában, vagy éppen Koreában. De nemcsak a politikáról vagy a gazdaság trendjeiről írunk. Velünk megtudhatják, milyen fiúkat szeretnek a japán lányok, melyik a legmenőbb hamburgerező ma Los Angelesben, vagy, hogy hol épül fel Szauron tornya vasbetonból... és még sok minden mást is. Érdemes minket olvasni.

 

Szűcs Tamás, Globoport, főszerkesztő 

AFRICA BUSINESS INVEST SARL

PO.Box.014 DOUALA CAMEROUN
africainvests@yahoo.fr

Érintett országok: Kamerun

 

Az Africa Business Invest Kamerunban működő cég. Fő tevékenységi területei: befektetési tanácsadás; megvalósíthatósági tanulmányok készítése; cégalapítás; befektetők és üzletemberek bevezetése a kameruni üzleti életbe; könyvelés. Kamerun befektetési lehetőségeinek népszerűsítése, a kameruni és külföldi kapcsolatok erősítése. Tanácsadás és segítségnyújtás a befektetők számára pénzügyi, adminisztrációs és logisztikai téren.

 

Kamerun gazdaságáról szóló cikkünk itt olvasható!

 

 

Afrikacentrum Kft.

info@afrikaexpo.hu

 

Az Afrikacentrum Kft. azon szervezeteknek nyújt szakmai segítséget, amelyek Afrikában tevékenykednek vagy a kontinens lehetőségei iránt érdeklődnek. Széleskörű kapcsolatrendszerrel, egy évtizedes tapasztalattal és afrikai helyismerettel rendelkezik. Tanácsadást nyújt, piacelemzési és projektmenedzsment feladatokat lát el. Szolgáltatások:
- piacelemzés,
- lobbytevékenység,
- megvalósíthatósági tanulmányok készítése,
- projekt-előkészítés,
- projektmenedzsment,
- üzleti utak szervezése és lebonyolítása,
- partnerek felkutatása és megkeresése,
- érdekképviselet,
- technológia-, termék- és ország-specifikus tanácsadás
 
Afrikai Szabóság

www.afrikaiszabosag.hu
www.facebook.com/AfrikaiSzabosag | afrikaiszabosag@gmail.com

Az Afrikai Szabóság 2011-ben alakult. Egyedi, méretre készített ruhákat és kiegészítőket gyárt. Mindig törekszik arra, hogy magas minőségű szolgáltatást nyújtson. Az inspirációt a színek és minták gazdag világából nyerik. Ezek együttesen teszik lehetővé, hogy stílusosnak, különlegesnek, érezze magát a megrendelő az elkészített ruhában. Egy olyan egyedi stílus megteremtésének az alapjait próbálja letenni elsőként Magyarországon, amely egyesíti a mai modern divatos stílusokat és szabásokat a vibráló afrikai színekkel és mintákkal, ezzel mutatva utat Afrika felé.
Afrikáért Alapítvány

www.afrikaert.hu | afrikaert@afrikaert.hu

Érintett országok: Kongói Demokratikus Köztársaság, Tanzánia

 

Az Afrikáért Alapítvány Afrikában oktatási, szociális és egészségügyi téren, Magyarországon tolerancia- és ismeretterjesztő előadások, kulturális programok formájában végez tevékenységet. Az Alapítvány fenntartja a Kongó fővárosában, Kinshasában található College Othniel Általános és Középiskolát, valamint a La Providence Árvaházat, emellett támogatja iskolák, kórházak építését és működését, segít az adományok eljuttatásában. 2007 óta szervez humanitárius turistautakat, amely ötvözi az egzotikus nyaralás és a humanitárius segítségnyújtás elemeit.

 

Kongó gazdaságáról szóló cikkunk itt olvasható! 

 

 
Afrika Tanulmányok Folyóirat és Publikon Kiadó, Afrika Kutatóközpont (Pécsi Tudományegyetem)

www.afrikatanulmanyok.hu | www.africa.pte.hu | bagi@publikon.hu

A Publikon Kiadót 2006-ban azzal a céllal hozták létre, hogy a 21. század új kihívásaival foglalkozó tudományos és ismeretterjesztő irodalmak a nagyközönség számára is elérhetővé váljanak. A Publikon Kiadó figyelmet fordít az Afrikával kapcsolatos kutatásokat közlő kiadványok megjelentetésére. Törekszik a kontinens mindennapjainak, kulturális sokszínűségének, földrajzi-ökológiai adottságainak, politikai életének és történelmének sztereotípia-mentes bemutatására. Az Afrika Kutatóközpont a Pécsi Tudományegyetemen működő intellektuális műhely, amely az Afrika Tanulmányok Folyóiratot megjelentető Publikon Kiadóval szorosa kapcsolatot ápol. 

  


Angolai Nagykövetség, Budapest

www.angolaembassy.hu | anemba@angolaembassy.hu

Érintett országok: Angola

 

Angola leginkább egy színes kirakós játékhoz hasonlítható: hatalmas területét változatos éghajlat, táj, és kultúra jellemzi. Angolában a hegyvidéktől a hatalmas nyílt fennsíkig, a szélesen elterülő fehér homokkal borított tengerparttól a sűrű trópusi erdőig minden megtalálható. Olyan, mintha a tizennyolc tartomány megannyi ország lenne. Az Angolai Nagykövetség egyrészt kereskedelmi, gazdasági, kulturális kapcsolatokat épít Magyarország és Angola között, másrészt vízumot állít ki az Angolába utazó magyaroknak.

Angola gazdaságáról szóló cikkünk itt olvasható!

 

 

 

 

 

 

 

 

Cameroon Water Ytilities Corporation ( CAMWATER)
PO BOX 524 Douala
info@camwater-cm.com

 

Vízipari cég  Kamerunban. A szakterületén legkíválóbbnak tekinthető: infrastrukturális fejlesztések, finanszíozási és fenntartási kérdések, disztribúciós és szállítmányozási tevékenységek, tárolás és minőségellenőrzés, azaz a vízellátás terén a paletta teljes sora megtlálható profiljukban.  


Culturafrica

Afrikai lakberendezés és művészet

www.culturafrica.com | info@culturafrica.com

Értintett országok: Gabon,Ghána,Kenya,Kongó, Madagaszkár, Sierra Leone, Szenegál

A Culturafrica standon antik afrikai maszkok és fegyverek, kézzel készült kongói kuba rafia szőttesek, lakberendezési kiegészítők, ékszerek, egyedi mintás Afrika-pólók, szenegáli, ghánai, madagaszkári, kenyai ékszerek, táskák, ajándéktárgyak kaphatók nagy választékban. 

Grinex Trade Ltd. - Kiállító és támogató
Wallasey, 202 Wallasey Road
CH44 2AG
www.grinextrade.com,grinextrade@gmail.com

 

A vállalkozás alapvetően magyar-dél-afrikai kapcsolataira alapozva kereskedelmi kapcsolatok kiépítésére törekszik a térségben. A meglévő termékeknek, szolgáltatásoknak keresnek új piacokat. Világítástechnikai termékek, passzív tűzvédelmi termékek, tűzgátló fapanelek, és az utóbbi kettő felhasználásával termék-előállítás. A korábbi évek tapasztalatai alapján remélik, hogy a kiállítás ideje alatt sikerül érdemi partnereket találniuk lokális termékforgalmazói státuszra, esetleg gyártókat, akik országukban az általuk biztosított technológiai háttérrel terméket tudnának előállítani.

  

 

Dél-Afrikai Köztársaság Nagykövetsége, Budapest

Új megoldásokat inspirálva
17 Gárdonyi Géza utca, Budapest, 1026
saembassy.budapest@dirco.gov.za
www.dirco.gov.za

Értintett ország: Dél-Afrikai Köztársaság


A Nagykövetség célja a dél-afrikai gazdaság és turizmus előmozdítása. Fontosnak tartja a Dél-Afrikai Köztársaságról fenntartott percepciók megváltoztatását turisztikai és gazdasági együttműködések megvalósításával. A stand célja a Dél-Afrikai Köztársaság, mint turisztikai desztináció, befektetési és gazdasági partner, tudományos együttműködő partner és felsőoktatási, egyetemi partner bemutatása. A Dél-Afrikai Köztársaság a következő területeken várja a befektetőket: Tudomány és Technológia, Biotechnológia, Turizmus és Zöld gazdaság. Az Afrika Expo számos lehetőséget kínál a Nagykövetség számára, hogy bemutassa és pozícionálja a Dél-Afrikai Köztársaságot Közép-és Kelet-Európában.
 

A Dél-Afrikai Köztársaság gazdaságáról szóló cikk itt olvasható!


GloboBook Könyvkiadó /Globoport Média tagja
1025 Budapest, Őzgida u. 17/1
globobook@ahu.hu
www.globoport.hu


GloboBook-Kezedben a nagyvilág

Afrika témájú bemutatkozó kötetek:

Kembe Sorel: Gulyásleves négercsókkal
Mihálffy Balázs: Nem csak mesék Afrikáról
Szabadi Klaudia: Halj meg, tuszi!
Fülöp T. Mariann: A kétszínű Marokkó

A GloboBook könyvkiadó elkötelezett a sokszínű Afrika megismertetésének ügye mellett. Kiadványai között szerepelnek a különböző országokban járt utazók első kézből származó információit, ismereteit, tudását átadó kötetek.

Henok Zewdie Bútorok, Etiópia

 

Az etióp cég bútorkereskedelemmel foglalkozik.

MAGYAR-HÁZ HTCC Kereskedelmi és Kulturális Kft.
3900 Szerencs, Példánykert köz 1. 1em.1.

www.htcc.org.hu

Érintett országok:Marokkó, Ghána, Uganda, Malawi


A Magyar Ház olyan globális üzleti, kulturális vállalkozás, mely hozzásegíti partnereit ahhoz, hogy idegen országokban is otthonosan mozogjon. Magyar Házak (Hungarian Trade and Cultural Center – HTCC) üzemeltetése Marokkóban, Ghánában, Ugandában, és Malawiban a magyar és az idegen országok közötti gazdasági, kulturális, idegenforgalmi kapcsolatokat hivatott erősíteni. A házak fő célja, hogy segítsen eligazodni az afrikai kontinensre érkező üzletembereknek. 

 Afrikáért Alapítvány és Innovatio Management Kft.
http://innovationforafrica.hu

https://www.facebook.com/innovationforafrica

coordination@afrikaert.hu

Érintett országok: Dél-Afrika, Botswana, Kenya, Kongói Demokratikus Köztársaság

 

A projekt célja magyar innovatív megoldások és termékek, szolgáltatások afrikai piacra jutásának segítése, partnerségek és együttműködések generálása. A projekt mottói: megbízhatóság, hatékonyság, felkészültség, folyamatos támogatás. A program mindkét fél számára egyaránt előnyös, hosszútávon fenntartható, innováció-, tudás- és technológiatranszfert és gazdasági együttműködéseket kíván megalapozni Magyarország és Afrika között, szem előtt tartva az etikus és morális megfontolásokat. A program keretében magyar üzleti delegációk lehetőséget kapnak a bemutatkozásra, a helyi viszonyok feltérképezésére Afrika négy országában (Dél-Afrika, Botswana, Kenya, Kongói Demokratikus Köztársaság)

  

KEMYTEX Hgmbh Cameroon

POBOX 10320 Douala
inventorscm@yahoo.fr
www.kemytex.eu/www.gblmachinery.it
www.facebook/Simao sofack

Érintett ország: Kamerun

 

Forgalmazott termékek: kávé és kakaó; afrikai fűszerek; afrikai kakaóvaj; bors; szárított zöldségalapanyagú termékek; fa. Szolgáltatások: mérnöki szolgáltatások; napenergia és építészeti kivitelezés. Aktuális projektjeink Kamerunban: 10000 darab lakás építése Yaoundéban; 10000 darab lakásépítés Doualában, 2000 darab lakásépítés Limbében és 1000 Kribin. Száhel-víz projekt. Edéa- Kribi , Douala- Limbe, vasúthálózat fejlesztés. Villamospályaépítés Doualában és Yaoundéban, útépítési munkák, építőipari kivitelezések. További információ: www.ppp-cameroun.cm

 

Kamerun gazdaságáról szóló cikkünk itt olvasható! 


Kenyai Nagykövetség, Bécs

www.kenyaembassyvienna.at | kenyarep-vienna@aon.at

 Érintett ország: Kenya

 

A Kenyai Nagykövetség információt nyújt minden Kenyát érintő kérdésben: turizmus, kereskedelem, befektetések, szolgáltatások. A Kenyai Nagykövetség 1994-ben nyitotta meg kapuit. A szlovák és magyar állampolgárok vízumkérdésekben az osztrák kenyai nagykövetséghez tartoznak.
 


 

 

KEUR KHADIM

Érintett ország: Szenegál

 

Szenegáli és afrikai ajándéktárgyak és kézművesipari termékek. 

 

Szenegál gazdaságáról szóló cikkünk itt olvasható!


 


Magyar Afrika - Társaság

www.ahu.hu | info@ahu.hu

Érintett ország: Etiópia, Uganda, Afrikai kontinens

A Magyar Afrika Társaság (korábban Afrikai-Magyar Egyesület) egy nemzetközi segélyezéssel és fejlesztéssel foglalkozó nem kormányzati, nonprofit szervezet. Az egyesület Afrikában halmozottan hátrányos helyzetű társadalmi csoportok, kisebbségek számára hosszú távú megoldást nyújtó támogatási programokat szervez.
Az egyesület idáig tíz afrikai országban indított programot:
Angola, Etiópia, Guinea, Kenya, Kongói Demokratikus Köztársaság, Madagaszkár, Mali, Marokkó, Mauritánia és Uganda. Az egyesület fontosnak tartja annak tudatosítását a magyar társadalomban, hogy a globális társadalmi felelősségvállalás jegyében az, ami ma Afrikában történik, ránk is hatással van, ezért a kontinens sikerei és problémái minket sem hagyhatnak hidegen.
  

 

Magyarország Tiszteletbeli Konzulátusa Kamerunban
PO BOX 2496 DOUALA-CAMEROON
ngodjobmc@yahoo.com

Érintett ország: Kamerun

 

A kameruni magyar tiszteletbeli konzulátus célja a kameruni-magyar gazdasági társaságok közötti kapcsolatok erősítése, továbbá kameruni diákok kiszervezése magyar felsőoktatási intézményekbe. Tevékenységi körök: mérnöki munkák; mezőgazdaság; magyar egyetemek és főiskolák képviselete Kamerunban; egy kameruni agráriskola fő beszállítói feladatainak ellátása; projektfinanszírozási lehetőségek felkutatása. 

 

Kamerun gazdaságáról szóló cikkünk itt olvasható!

 

 

Salem Export - Import, Dél-Szudán, Juba

Képviselő: Lengane Gebre

E-mail: habesha35@gmail.com

 

A cég elsősorban élelmiszeripari termékek és olajos magvak exportjával foglalkozik, illetve nyitott minden nemzetközi kereskedelmi kapcsolat iránt. Célja, hogy kereskedelmi partnereket találjon az expo során. 

Szudáni Köztársaság Bécsi Nagykövetségének Kereskedelmi Képviselete és a Szudáni-Magyar Kereskedőház Kft.

 

www.sudanconsul.hu | secretary@sudanconsul.hu

Érintett országok: Szudán

A szudáni-magyar gazdasági kapcsolatok fejlődése érdekében fontos, hogy az szervezett keretek között, jelentős állami segítséggel, a diplomáciai és üzleti szféra összhangjával történjen. A Szudáni Kereskedelmi Képviselet Budapesten és a magyarországi alapítású Szudáni-Magyar Kereskedőház Kft. egymást erősítve tevékenykedik, széleskörű, stratégiai együttműködések mentén, mindkét ország gazdasági-politikai elitjével. A Képviselet és a Kereskedőház teret nyújt a politikai célokhoz illeszkedő gazdasági háttértámogatásnak és hozzájárul a két ország gazdasági teljesítményének növekedéséhez.

Kiemelt gazdasági területek: informatika, telekommunikáció, megújuló energiaforrások, mezőgazdaság, szépségipar, egészségipar, szolgáltatások és hosszú távú befektetések.

  


Selek & Millers Kft. és Secfone - KIÁLLÍTÓ ÉS TÁMOGATÓ

www.selekmillers.hu | mail@selekmillers.hu

A Selek & Miller's Consulting több mint egy évtizede nyújt személyre szabott professzionális szolgáltatásokat cégvezetők, tulajdonosok és intézményvezetők részére a szervezetfejlesztés, változásmenedzsment és hatékonyságnövelés terén Magyarországon és Közép-Európában. A Secfone egy speciális biztonsági berendezéssel ellátott mobiltelefon, egy magyar találmány, amelynek nagy lehetőségei vannak Afrikában.

 

Sierra Coffee Kft.

https://www.facebook.com/sierra.coffee.kft/info

sierracoffeads@gmail.com

Érintett ország: Sierra Leona

 

Soleil d'Afrique

soleildafrique1@hotmail.com

 

Érintett országok: Szenegál, Mali

 

Nyugat-afrikai, elsősorban szenegáli és mali ajándéktárgyak értékesítésével foglalkozik, ruhaneműket, szobrokat, női táskákat, bizsukat, lakberendezési tárgyakat árul. Céljuk Afrika népszerűsítése a termékeken keresztül, továbbá az érdeklődés felkeltése Mali és Szenegál iránt.

 

 

Tensi Aviation Kft., a South African Airways magyarországi vezérképviselete - TÁMOGATÓ
1023 Budapest, Komjádi Béla u. 1.
flysaa@tensi.hu
www.flysaa.com

 Érintett ország: Dél-Afrikai Köztársaság

 

A South African Airways vezérképviseletét, cégünk a Tensi Aviation 1998 óta végzi a magyar piacon. Az elmúlt évek alatt nagyon sok céggel kerültünk kapcsolatba, akik dél-afrikai üzleti kapcsolatokkal rendelkeznek.  A South African Airways 2014-ben ünnepelte fennállásának 80. évfordulóját. Ma a légitársaság az afrikai kontinens egyik vezető légitársasága, mely már tizenkettő egymást követő évben nyerte el a “Legjobb Afrikai Légitársaság” címet. 


Panorama Safari Camp

Tanzánia

www.panoramasafari.com, booking@panoramasafari.com

 

A Panorama Safari Camp egy privát safarikemping, mely a félútra esik a Kilimandzsáró és a Szerengeti Nemzeti Park között 1,240 méter magasságban.
Területén a saját sátrak felállítási lehetősége mellett, kész ágyakkal berendezett biztonságos sátrak is bérbe vehetők. A szálláshely különlegessége az afrikai iglók, amelyek egy ökológiai építési módszer, az úgynevezett Super Adobe segítségével épültek. A Super Adobe egyfajta földzsák építészet, az iráni építész Nader Khalili fejlesztett néhány évtizede. A technika lényege, földdel megtöltött hosszú szövet csövek rétegben, melyek egy tömör szerkezetet alkotnak.


Taita Alapítvány

www.taita.info | szegedi.andrea@taita.info

Érintett ország: Kenya

 

A Taita Alapítvány egy kenyai árvaházat és a hozzá tartozó óvodát, illetve általános iskolát támogatja, Magyarországon pedig főként ismeretterjesztéssel, adománygyűjtéssel és önkéntesek toborzásával foglalkozik.
  


TAP Portugál légitársaság - TÁMOGATÓ

http://www.flytap.com/Magyarorszag/hu/Homepage

 

A TAP Portugál légitársaság Portugália legnagyobb és egyben nemzeti légitársasága, melyet 1945-ben alapítottak. A TAP célja, hogy utasok igényeit maximálisan teljesítsék, utazáskor a lehető legjobb lehetőség a TAP légitársaság választása legyen. Továbbá, hogy egy magas színvonalú légitársaságként jelenjen meg a nemzetközi színtéren, kihasználva az összes üzleti lehetőséget a piacon, megkülönböztetve magát a működési hatékonysággal és a szolgáltatás minőségével. A TAP Portugal számos afrikai desztinációba repül: Ghána, Szenegál, Mozambik, Angola, Zöld-foki Szigetek stb.
  


Tropical Magazin
1025 Budapest, Őzgida u. 17/1.
info@tropicalmagazin.hu
www.tropicalmagazin.hu
www.facebook.com/tropicalmagazin


A Tropical Magazin egy prémium kategóriás, kéthavi életmód- és kalandmagazin
Célja, hogy kéthavonta távoli országokkal ismertesse meg olvasóit. Minden számnak külön tematikája van, a 248 oldalas Afrika különszámukban pedig a teljes kontinenst bemutatták. Kiemelt termékük a 248 oldalas Afrika különszám magazin afrikai CD melléklettel.
Prémium kategóriás magazinuk fő célcsoportja az utazás iránt érdeklődő olvasók.

Uranus Technologies & Trading

Immeuble Beaulieu near ABBIA, Centre Ville, Kamerun

uranuscam@yahoo.co.uk

 

A kameruni cég több termék forgalmazásával is foglalkozik, alapvetően kereskedelmi fókuszú. Az Expóra elsősorban kézműves termékekkel érkeznek, hogy így mutassák be a kameruni kreativitást és szakértelmet. Kereskedelmi ügyleteikhez keresnek partnert Közép-Európában.
Utazz Afrikába Utazási Iroda

www.utazzafrikaba.hu | info@utazzafrikaba.hu

https://www.facebook.com/Utazzafrikaba?ref=hl

 Érintett országok: Ghána, Kongó, Madagaszkár, Szenegál, Uganda stb.

 

A világon egyedülálló itinerek alapján összeállított, kis csoportos kulturális körutazások Szenegálba, Ghánába, Kongóba, magyar nyelvű szakértői idegenvezetéssel. Egyénre szabott, üzleti és incentív utak további afrikai országokba, a felelősségteljes turisztikai szemlélet jegyében. Ügyvezető: Szilasi Ildikó , Afrika-szakértő

 

 

Wubshet Export- Import, Etiópia

Képviselő: Hurisa Wubshet Guta

wubshet24@gmail.com

 

Export-import cég. Bőr és kulturális termékek exportjával, és nemzetközi kereskedelemmel foglalkozik. Kapcsolatépítési céllal vesz részt a  kiállításon.