Hírek

Visszatekintés - 10. Hungary Helps Afrika Expo Budapest

2023.01.13.

2022-ben 22 szervezet mutatkozott be 480 nm-en, tizennyolc afrikai ország képviseletében. Kiállítóink részben azok a non-profit szervezetek, amelyek különböző afrikai országokban nagyszerű, példamutató és fenntartható fejlesztési projekteket bonyolítanak, például Maliban, vagy a Kongói Demokratikus Köztársaságban.

VISSZATEKINTÉS- 10. HUNGARY HELPS AFRIKA EXPO 2022 

 

2022-ben 22 szervezet mutatkozott be 480 nm-en, tizennyolc afrikai ország képviseletében. Kiállítóink részben azok a non-profit szervezetek, amelyek különböző afrikai országokban nagyszerű, példamutató és fenntartható fejlesztési projekteket bonyolítanak, például Maliban, vagy a Kongói Demokratikus Köztársaságban. Minden évben van egyenesen Afrikából érkező kiállítónk is: 2023-ban Etiópia lesz az Afrika Expo Budapest kiemelt díszvendége, az Afrika Brüsszeljének is nevezett Addisz-Abebából várunk üzletemberek, művészeket, kiállítóként.  A látogatók turisztikai desztinációkkal is megismerkedhetnek, az Utazz Afrikába Utazási Iroda standjánál személyesen találkozhatnak az iroda csoportkísérőivel, és munkatársaival, és mindent megtudhatnak a Tanzániába, Zanzibárra, Szenegálba, Algériába és más izgalmas régiókba szervezett utazásokról.  A gyerekes családok és gyerekek interaktív módon ismerkedhetnek meg Afrika képzőművészetével: gyöngyöt fűzhetnek, maszkot készíthetnek, és afrikai állatfigurákat is készíthetnek papírból. 

 

 

 

 

Az Ethiopian Airlines Afrika Színpadon és Közösségi Téren szombaton és vasárnap a kiállítók bemutatkozó előadásai, kerekasztal beszélgetések, egyéb színvonalas kulturális programok kapnak helyet. Lesz fergeteges tánc show, balafon muzsika, továbbá az Utazás Kiállítás nagy színpadán is többször bemutatkozik Afrika.  

 

 

Az Afrika Galéria Afrika Bazárjában iparművészeti és lakberendezési termékekre, maszkokra és különleges ékszerekre, afrikai ruhákra lelhet a látogató.  

 

Az Afrika Expo egyedülálló lehetőséget teremt az Afrikával foglalkozó non-profit szervezetek bemutatkozására, kapcsolatépítésre, adománygyűjtésre, önkéntes toborzásra, további szakmai kapcsolatok kiépítésére. Továbbá Afrika országainak, kultúrájának, önkéntes lehetőségeinek széleskörű bemutatására, ismeretterjesztésre, a széleskörű társadalom körében.