Hírek

"Vacsorázzon Európában és ebédeljen bármelyik afrikai városban" - Bemutatkozik támogatónk, az Ethiopian Airlines légitársaság!

2020.02.19.

Az Ethiopian Airlines Etiópia nemzeti és immár Afrika vezető légitársaságaként 1945 óta üzemel, a légitársaság 100%-ig állami tulajdonban van. A légitársaság központi repülőtere az Addisz-Abebában (Bole International Airport) található, amely ultramodern és mely az afrikai kontinens legnagyobb repülőtere.


A légitársaság tulajdonosa folyamatosan arra törekszik, hogy a légitársaságot, beleértve a: gépparkot, a kiszolgálás színvonalát és az útvonalhálózatot is fejlessze, modernizálja. Ez annak is köszönhető, hogy jelenleg az Ethiopian Airlines Afrika legjelentősebb légitársaságává nőtte ki magát. Maga a légitársaság fiatalos és modern flottával rendelkezik.
A légitársaság 5 kontinenset repül be, több mint 100 városába indít jártatok, melyen belül Afrikában 55 városba. A bevételeket tekintve is övé a vezető szerep.

 

A légitársaság szlogenje: „Vacsorázzon Európában és ebédeljen bármelyik Afrikai városban" Az Ethiopian Airlines szlogenje a valóságban is működik, hiszen a jó csatlakozást kínáló menetrendeknek köszönhetően a magyar utasok Bécsből felszállva csupán 1 átszállással a legtöbb afrikai várost, beleértve a Seychelle-szigeteket is kényelmesen elérhetik. Kényelmes esti (23 óra 10 perc) bécsi indulásukkal és kora reggeli érkezésükkel továbbra is tartják magukat ahhoz a szlogenjükhöz.

 

 

Milyen flottával rendelkezik és hová repül?
A B787-es Dreamliner teljesíti a közvetlen Bécs-Addisz-Abeba útvonalat, ahonnan több mint 50 afrikai célállomásra lehet eljutni a légitársaság gépein. Ezek közé tartozik például Antananarivo, Bamako, Cape Town, Comoros, Djibouti, Johannesburg, Kilimanjaro, Lagos, Mombasa, Nairobi, Victoria Falls, Windhoek, Durban és Seychelles is.


Az Ethiopian Airlines jelenleg hetente 5 járatot indít Bécs és Addisz Abeba között, júniustól napi járatra bővül a menetrend. Ezzel a járattal a magyar utasok számára a légitársaság könnyű és egyszerű csatlakozást kínál a Bécsből induló ultramodern Boeing 787-es Dreamliner gépekkel Addisz-Abebába és onnan a további afrikai desztinációkba.

 

A légitársaság mellett magáról Etiópiáról is érdemes tudni néhány dolgot:
Etiópa a 10%-os GDP-növekedésével az első az afrikai kontinensen és a második legdinamikusabban fejlődő gazdaság a világban, Kína után. Etiópia nemcsak az arabica kávé, hanem az emberiség bölcsője is, mivel 1974-ben itt találták meg a 3,5 millió éves női, Lucy-nak elnevezett humanoid csontvázat és még igazi vonzerő a csodálatos állatvilág, valamint itt található a Nílus forrása is.

5 érdekesség a légitársaságról:
• Az Ethiopian Airlines az a légitársaság, amely komolyan veszi a nemek közötti egyenlőséget. A légtársaság 8000 alkalmazottjából 3000 a nő, de a nők arányát tovább szeretnék növelni.
• A közelmúltban két alkalommal is olyan járatot indított a légitársaság, ahol a járat teljes személyzetét hölgyek alkották, a földi kiszolgálást és a légi irányítást sem bízták a férfiakra és a fedélzeten is csupa női személyzet volt.
• Az Ethiopian Airlines-nak van a legfiatalabb flottája Afrikában, a gépek átlagos életkora mindössze 5 év.
• Az Ethiopian Airlines központi repülőtere az impozáns addisz-abebai Bole nemzetközi repülőtér, ahol 2017 októberétől az utasok részére bevezették az ingyen wifit.
• A légitársaság nagyvonalú a feladott poggyász tekintetében: turistaosztályon 2x23 kg, míg business osztályon 2 x32 kg vagy 3x23 kg csomag adható fel.