Hírek

Találkozzunk a FEHOVA kiállításon az Afrika Expo standján!

2020.02.11.

Állatok nyomában Afrikában, előadások és fotóvetítések, Utazz Afrikába új utak bemutató, értékes nyeremények! Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az Utazz Afrikába Utazás Iroda és az Afrika Expo Budapest közös standján és további, Afrikával kapcsolatos programjainkon a FEHOVA nagyszínpadán! 

A FEHOVA kiállítás a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetvédőinek nagyszabású találkozója, mely minden évben a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban kerül megrendezésre. Sok szeretettel várunk minden kedves Afrika-kedvelő horgászt, természetvédőt, szakembert és további érdeklődőt a FE(fegyver) HO(horgászat) VA(vadászat) nemzetközi kiállítására 2020. február 13-16. között a HUNGEXPO A Pavilonjába!

Afrikai hangulatú standunkon új utak bemutatóval, afrikai utazási tanácsadással és információval, és nyereményjátékkal várjuk az érdeklődőket! A standon mindent megtudhat a február 28- március 1. között megrendezésre kerülő Afrika Expo Budapest rendezvényről, és az Utazz Afrikába Utazási Irodáról is. Ismerje meg Szenegált, Tanzániát és Zanzibárt, Algériát, Szudánt, szakértő kollégáink a standon aktuális információkkal és személyes Afrika-tapasztalattal várják! Iratkozzon fel hírlevelünkre, és minden nap afrikai ajándékcsomagot nyerhet!

Tudjon meg még többet Afrikáról a FEHOVA nagyszínpadán:

Február 13-án 15:§0-15:30-ig BIG 5 – SMALL 5. Állatok nyomában Afrikában a Krüger Nemzeti Parktól a Namíb-sivatagig című eseményen, mely lényegében egy élménybeszámoló és fotóvetítés lesz részben a National Geographic díjnyertes Lantai-Csont Gergely fotográfiáival, az Utazz Afrikába Utazási Iroda szervezésében. A Big 5 az öt legveszélyesebb afrikai állatot foglalja össze, ezek sorrendben: az afrikai elefánt (african elephant), az orrszarvú (black rhinoceros), a kafferbivaly (cape buffalo), az oroszlán (african lion) és a leopárd (african leopard).

 

Azt már kevesebben tudják, hogy nem csak Big5, small 5 is létezik Afrikában. A Small 5 a legkisebb és legnehezebben észrevehető állatokat takarja. Közéjük tartozik az elefántcickány (elephant shrew), leopárdteknős (leopard tortoise), hangyaleső (ant lion), orrszarvú bogár (rhino beetle) és a vöröscsőrű bivalymadár (buffalo weaver).Ezt követően ugyancsak február 13.-án 15:30-16:00 óráig az afrikai halászati és vadászati praktikák, és fétistárgyak bemutatójára kerül sor, melyet Szilasi Ildikó Afrika-szakértő magyarázata fog kísérni. 

Ha már Afrikáról és a horgászatról is szó van, akkor érdekes és persze dicsőséggel eltöltő információ, hogy 2019-ben a Dél-afrikai Köztársaságban megrendezett 4. horgász és világjátékokat a magyar horgászválogatott két világbajnoki győzelemmel, egy ezüstéremmel és egy nyolcadik helyezéssel az éremtáblázat élén zárta az édesvízi szakágban. Reméljük, hogy ez 2020-ban sem lesz másképp!

Afrikában egyébként számos rendkívüli horgászélménnyel kecsegtető hely van, például Szenegálban, Gambiában, a Dél-afrikai Köztársaságban, vagy éppen a Kongó folyón híres-hírhedt tigrishal horgászat. Az Utazz Afrikába Utazási Iroda a FEHOVA kiállításra külön az afrikai horgászattal kapcsolatos információkkal, sőt utazási ajánlatokkal is várja az érdeklődőket! 

Február 16-án vasárnap a FEHOVA nagyszínpadán 10 órától egy kerekasztal beszélgetés formájában megrendezésre kerül az állatokat érintő társadalmi és környezeti problémák megvitatása Afrikában.  Téma lesz a  vadhúsfogyasztás, az illegális orrszarvú vadászat és a cápauszony halmok is, melyek számos helyen éktelenkednek Afrika partjain. Vasárnap 10:30-11:00 óráig Szilasi Ildikó Afrika-szakértő, a Torday Emil és Magyar László emlékexpedíció főszervezője pedig Torday Emil és Magyar László élményei Afrika szívéből, Kongóból és Angolából címmel tart vetítettképes előadást.

 

 

A színpadi programok részletes tájékoztatója: https://fehova.hu/programok/vadasz-szinpad/

2020. február 13., csütörtök VADÁSZ SZÍNPAD

15.00 – 15.30 BIG 5 – SMALL 5. Állatok nyomában Afrikában a Krüger Nemzeti Parktól a Namíb-sivatagig. Élménybeszámoló és fotóvetítés részben a National Geographic díjnyertes Lantai-Csont Gergely fotográfiáival, az utazzafrikaba.hu szervezésében

15.30 – 16.00 Hálóval, íjjal és fétissel. Afrikai halászati és vadászati praktikák, és fétistárgyak bemutatója Szilasi Ildikó Afrika-szakértő magyarázatával, az utazzafrikaba.hu szervezésében

2020. február 16., vasárnap VADÁSZ SZÍNPAD

10.00 – 10.30 Vadhúsfogyasztás, illegális orrszarvú vadászat, cápauszony halmok. Az állatokat érintő társadalmi és környezeti problémák Afrikában. Kerekasztal beszélgetés az utazzafrikaba.hu szervezésében

10.30 – 11.00 Afrika utazók és vadászok nyomában: Torday Emil és Magyar László élményei Afrika szívéből, Kongóból és Angolából. Az Afrika Expo Budapest szervezésében

 

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk standunkon!!!