Hírek

WEFA Industrie - kiemelt kiállító és különleges gyémánt szponzor! - Destination Elefántcsontpart

2020.01.27.

Ismerje meg Ön is különleges kiállítónkat és  gyémánt szponzorunkat a WEFA Industrie-t.

A WEFA Industrie – World Exhibition For Africa and BAK'SS Groupe/ OEA bemutatása:

A BAK’SS vállalatcsoport az innovációra és az afrikai stratégiai projektek koncepciójára szakosodott. Tevékenységünk célja, hogy hozzájáruljon Afrika fejlődéséhez és nemzetközi promóciójához különböző háttérrel rendelkező szakértők bevonásával. Az afrikai kontinensen 16 irodánk gondoskodik arról, hogy szoros kapcsolatot tarthassunk fent a helyi szereplőkkel, például a helyi önkormányzatokkal, kereskedelmi kamarákkal, szakmai szövetségekkel és klubokkal, minisztériumokkal és nagykövetségekkel. A vállalatcsoport több olyan cégből áll, amelyek speciális missziók technikai kivitelezését szolgálják, nevezetesen:
- BAK’SS Engineering: Szakosodott tanácsadó iroda, mely az afrikai helyi önkormányzatokat támogatja fejlesztési programjaik kidolgozásában. "Boké Vision 2035" projektünk például egy 15 éves komplex regionális fejlesztési terv Guineában.
- World Exhibition For Africa (Wefa-Industry): Az üzleti vásárok szervezésére szakosodott cégünk, mely partnereink részvételét biztosítja az általunk és más szereplők által világszerte szervezett szakmai vásárokon. Ezen kívül cserelátogatásokat is szervezünk afrikai és európai szakemberek között a szakmai tapasztalatok átadása céljából.
- OEA (afrikai vállalatok szervezete): Egyesület, amelynek célja az afrikai magánszektor és a helyi közösségek stratégiai támogatása a hálózatépítés, szociális partnerek összekapcsolása és finanszírozás keresés révén.
 

 

Miért döntöttek úgy, hogy részt szeretnének venni az Afrika Expon? 

Üzleti misszióink elsősorban az afrikai résztvevőket vonzó rendezvényekre és szervezetekre koncentrálnak. Azok az események, amelyeken idén részt veszünk Magyarországon olyan kérdésekkel foglalkoznak, amelyek Afrikát kiemelten érdeklik (pl. a RENEO megújuló energia kiállítás 2020 májusában). Szervezetünk számára új célország Magyarország, de 2015 óta vizsgáljuk a régiót az afrikai szakemberek számára fontos piacok elemzése céljából. (Példa: fényképek csatolva Bakary SAGNO úr szlovákiai üzleti útja során, a Kereskedelmi Kamara és a biztonsági vásár szervezőjével 2015-ben.) Az Afrika Expo jelentős esemény, amely a tágabb régióból is vonz látogatókat, nem hagyhattuk ki.


Az Afrika Expo egy ágazatközi nemzetközi esemény, kultúra, turizmus és üzleti elemekkel. Miért tartja fontosnak a jelenlétét és az ilyen rendezvények szervezését, különösen egy közép-európai országban?

Jelenlétünk célja a különböző szakmai rendezvényeken azon üzleti lehetőségek felfedezése, amelyek az Európa és Afrika közötti gazdasági kapcsolatokat erősítik. Tapasztalatunk szerint a közép-európai régió igen kevéssé ismert az afrikai szakemberek körében, holott ezek az országok számos üzleti lehetőséget rejtenek. Közép-Európa ezért stratégiai fejlesztési célpont számunkra 2020-ban, ugyanúgy, mint az Egyesült Államok, Kanada és Franciaország.
 

  

 

A csoportja igazgatója, Bakary Sagno, az Elefántcsontpartról származik. Örülünk, hogy először fogadhatunk kiállítót ebből az országból. Megtudhatunk többet Sagno úrról, profiljáról és a megcélzott ágazatokról? Milyen üzleti és befektetési lehetőségeket kínálhat az Elefántcsontpart?

Bakary Sagno, szakmája szerint építészmérnök, projektmenedzsmentre és szakmai felügyeletre szakosodott. Különösen jártas a következő ágazatokban: építészet, várostervezés, környezetvédelem, turizmus, mezőgazdaság, új technológiák és szakképzés. Elefántcsontparti és guineai állampolgárságú.
- Elefántcsontpart nagyon fejlett gazdasággal rendelkezik, amely a mezőgazdaságon alapul, mivel az ország a legnagyobb kakaótermelő a világon. A beruházások az ingatlanokra, a halászatra, a kultúrára stb. is összpontosítanak.
- Guinea elsősorban bányászati ország, a második legnagyobb bauxittermelő a világon, de más ágazatok is virágzanak (bauxit, arany, gránit, erdészet, mezőgazdaság, halászat, turizmus stb.)
Ez a két ország jelentős piacokat kínálhat az infrastruktúra és más projektek számára a jövőben a Magyarország által kínált szakterületeken.

Terveik szerint üzleti delegációként képviseltetik magukat eseményünkön. Megtudhatunk valamit a résztvevők számáról és profiljukról?

Delegációnk jelenleg 34 tagból áll, akik 3 országot képviselnek:
Elefántcsontpart 16 képviselővel jelentkezett,
Guinea 8 képviselővel,
és Szenegál 10 képviselővel.
A küldöttség tagjai üzleti vezetők, utazási irodák vezetői, közösségi vezetők, kézművesek stb.