Hírek

Gyakornoki és Önkéntes program - felhívás! -

2018.11.22.

 Gyakornokokat és önkénteseket keresünk a 8. HTCC Afrika Expo és Vásár lebonyolításához! A jelentkezéseket november 30.-ig az alábbiak szerint várjuk. 


Szerezz tapasztalatot egy nemzetközi projektben, és tudj meg többet Afrikáról!

 

A Kultúrafrika Alapítvány egy nemzetközi fejlesztéssel és az afrikai-magyar gazdasági és kulturális kapcsolatok építésével, valamint Afrika népszerűsítésével foglalkozó non-profit szervezet. Szervezetünk többek közt kulturális fejlesztési projekteket, és tehetséggondozó programokat bonyolít Szenegálban. Magyarországon pedig 8. éve szervezi meg az Afrika Expo és Vásárt (www.afrikaexpo.hu), amely egy olyan négy napos nemzetközi kiállítás, melynek célja a magyar-afrikai gazdasági és kulturális kapcsolatok erősítése. A korábbi hét Afrika Expo (2011,2012, 2014-2018) során 26 ország 158 kiállítója 290.000 látogatóval találkozott. A 2019-es Afrika Expo 2019. február 21-24. között az Utazás Kiállítás társrendezvényeként kerül megrendezésre a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. További projektjeink: Ballet Camara Hagyományőrző Társulat támogatása (Szenegál, Dakar, www.balletcamara.com); Művészet az Életért, az Afrika Másként Alapítvánnyal együttműködésben, melynek keretében afrikai virtuózok támogatására van lehetőség. Ismeretterjesztő előadások, cikkek, tanulmányok írása. 


2018 végén, 2019 elején 3-5 önkéntes gyakornoknak tudunk feladatot biztosítani, akik betekintést nyerhetnek az Afrikával foglalkozó nemzetközi szakmai körökbe, továbbá értékes és hasznos kapcsolatokra és szakmai tapasztalatra tehetnek szert a kulturális menedzsment, rendezvényszervezés, pályázatírás területén.

 

 


A gyakornoki program vezetője Szilasi Ildikó Afrika-szakértő, a Kultúrafrika Alapítvány Kuratóriumi Elnöke, az Afrika Expo és az Utazz Afrikába Utazási Iroda alapítója, Magyarország Tiszteletbeli Külgazdasági Tanácsosa Szenegálban és  a Magyar-Afrika Társaság tagja.


Amit kínálunk:

• Egy úttörő jellegű, kreatív, Afrika-fókuszú, nemzetközi projektben való részvételt egy fiatalokból álló, lendületes és lelkes csapat tagjaként
• Szakmai tapasztalatszerzést és értékes referenciát
• Szakmai segítséget szakdolgozati témák kialakításához, kidolgozásához.


Amit elvárunk:

• erős kommunikációs képesség
• min. középfokú angol és/ vagy francia nyelvtudás
• kreativitás, rugalmasság és önálló feladatmegoldó képesség
• afrikai kultúra iránti érdeklődés.


Feladatok:
• kutatás, adatfeldolgozás, cikkek, tanulmányok írása, publikálása
• kapcsolattartás a kiállítókkal, potenciális kiállítók felkutatása
• az esemény Facebook oldalának és weboldalának gondozása, frissítése
• 2019. február 18-26 között konferencia és kiállítás szervezése, előkészítése és lebonyolítása
kommunikáció és PR, protokoll-feladatok, kulturális rendezvény – elemek koordinálása.


Ha felkeltettük érdeklődésed, önéletrajzod és motivációs leveled az info@afrikaexpo.hu e-mail címre várjuk 2018. november 30-ig. A gyakornoki pozíció során elvégzett feladatok önkéntesek, anyagi juttatást a gyakornokok számára az alapítvány nem tud biztosítani. Viszont értékes kapcsolatrendszerrel, egy kiváló és szakmailag is hiteles ajánlólevéllel, és nemzetközi projektben szerzett tapasztalattal távoznak tőlünk gyakornokaink, önkénteseink, akiknek az expo végén afrikai ajándéktárgyakból összeállított csomaggal kedveskedünk!