Hírek

Bemutatkozik....Az African Investment Group

2018.02.13.

Mint minden évben, idén is készítettünk néhány interjút kiállítóinkkal. Az interjú-sorozatot egy ghánai -magyar céggel, az African Investment Group-pal kezdjük meg. A cég vezetőjével, Lukács Zsolttal beszélgettünk először.

Afrika Expo: Régóta Ghánához kötődik a cég tevékenysége. Mióta is pontosan, miért pont Ghána, és miért cövekelt le a cég Ghána mellett, miért ebben a nyugat-afrikai országban lát fantáziát, és lehetőséget? Miért jó Ghánában üzletelni?
Lukács Zsolt: 2010 őszén alapítottam a Magyar-Ghánai Kft-t. Az Africa Investment Group vállalatot ezek után hoztam létre.
Egyébként nem Ghánára koncentrál a cég teljesen . Együttműködést kívánunk kialakítani az Egyesült Államok Afrikai Nagykövetségeivel is, és lassan,de jó úton haladunk.
 

Afrika Expo: Nemrégiben nyitották meg újra a Magyar Nagykövetséget Accrában, sőt, 2017-ben még magyar hetet is szerveztek Accrában, a magyar gasztronómia, kultúra bemutatásával. Mennyire érezhető a magyar diplomácia hatása, vannak-e kézzel fogható eredményei ennek a nyitásnak, tudnak-e a nagykövetségen segíteni a magyar vállalkozóknak Ghánában?
Lukács Zsolt: Véleményem szerint a magyar kormány nem teszi elég nyilvánossá az üzleti lehetőségeket, szűk körben cirkulál az információ.
Úgy gondolom, minden magyar érdeklődőnek joga lenne megtudni,mik az aktuális befektetési lehetőségek Afrikában. Mi ezen dolgozunk
Arra a kérdésemre,hogy kik az aktuális magyar befektetők például Ghánéban,csak annyi válasz érkezett,hogy ez üzleti titok. 

 

 

Afrika Expo: Mi a cég tevékenysége és erőssége, eredményei és jövőbeni tervei?
Lukács Zsolt: Erősségünk,hogy nem turistaként jártam Afrikában,hanem ott éltem.Végigvittem több hivatali eljárást,ismerem az utca életét, szokásokat, társadalmi szabályokat.Ezen kívül jó kapcsolatokat építek egyes afrikai országok amerikai követségeivel.

 

Afrika Expo: Miért döntöttek úgy, hogy részt vesznek az Afrika Expo és Vásáron?
Lukács Zsolt: Úgy gondolom a szervező, Szilasi Ildikó mindig a legjobbat nyújtja. Lelkiismeretes, humánus és nagyon képzett.Abszolút jó hangulat,profi szervezés.Lehetőség számomra is, hogy jobban megismerjenek és talán találok egy tőkeerős partnert,akivel felgyorsíthatom munkásságom.

 

Afrika Expo: A cég központi e-mail címéről egy érdekes, figyelemfelkeltő és elgondolkodtató automatikus válaszüzenet jön vissza: No black, no white. Mit jelent ez pontosan, és tükrözi-ez a cég filozófiáját is?
Lukács Zsolt: Ez a filozófiám.Mindent elmond azt hiszem az idézet.A viselkedésed és tetteid határoznak meg,nem a bőröd színe,vagy az ország ahonnan szarmazol. Hiszek a jóban.