Hírek

Jön a 7. HTCC Afrika Expo - Beszámoló a prezentációról

2017.11.29.

Afrikai gasztonómia, fesztiválosodó hangulat, új afrikai országok megjelenése. Ezeket is ígéri a 2018-as Afrika Expo és Vásár, melynek 2017. november 28.-án megrendezett prezentációja számos Budapestre Akkreditált afrikai nagykövetség képviselőinek részvételével zajlott.

Feldmajer Máté, az Utazás Kiállítás képviselője köszöntőjében hansúlyozta, hogy a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont elkötelezett Afrika népszerűsítése mellett, fantáziát lát abban, ezért áll az Afrika Expo mellett évről évre. Újdonság lesz 2018-ban, hogy a fesztiválosodó és interaktív, aktív turizmus irányába is egyre inkább nyitó Utazás Kiálításon gasztronómiai rész is lesz, a szokásos büfék be lesznek zárva, és kiállítóként az idei évtől éttermek, így az afrikai gaszronómiát is bemutató kiállítók is részt vehetnek az Utazás Kiállításon. További újdonság, hogy az Utazás Kiállítás és a Bringaexpo mellett egy új expo, a Futó Expo is debütálni fog egyidejű rendezvényként, még több látogatót ígérve az Utazás Kiállításra, hiszen utóbbi sport közkedvelt tömegsport Magyarországon.

 

Kutasi Szabolcs, az Afrika expo névadó gyémánt szponzora, a HTCC (Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ) Hálózat képviseletében beszélt a HTCC fontos munkásságáról, amely már számos afrikai nagyvárosban segíti a magyar kkv-k külpiaci megjelenését Afrikában. Irodáikban magyar környezetben, magyar kollégák segítenek az üzletek nyélbe ütésében, Accrától Rabatig. A HTCC, mint névadó szponzor és a Magyar-Afrika Társaság, melynek alapítója és elnöke Balogh Sándor szorosan együttműködnek az Afrika Expót megvalósító Kultúrafrika Alapítvánnyal is. Hisznek az expo szükségességében és fontosságában, hisz mint Kutasi Szabolcs kifejtette, az előző évi expók eredményeztek üzleti sikereket a HTCC és más kiállítók számára, így minden érdeklődő, Afrikában tevékenykedő cég, diplomáciai képviselet, non-profit szervezet számára ajánlja a megjelenést kiállítóként.

 

Szilasi Ildikó, az Afrika Expo főszervezője és alapítója szerint óriási dolog, hogy Közép-Kelet Európában máig egyedüliként négy napos nemzetközi Afrika-fórum valósul meg évről évre Magyarország piacvezető kiállítószervező helyszínén, a 45.000 látogatottságú Utazás Kiállítás központi A Pavilonjában. A főszervező ismét felhívta a potenciális kiállítók figyelmét arra, hogy kiállítók nélkül nincs Afrika Expo. Vagyis fontos, hogy az afrikai országot képviselő diplomáciai szervezetek, konzulátusok, az afrikai termékeket, szolgáltatásokat értékesítő cégek, és a Magyarországon üzleti partnereket kereső afrikai üzletemberek jelentkezzenek kiállítóként a 7. HTCC Afrika Expora. Hiszen most minden piaci résztvevő közös érdeke, a migrációs válság közepette, hogy Afrika sikeres, pozitív, perspektívákkal teli oldala bemutatásra kerüljön, és a sztereotípiák mérsékelődjenek. 

 

A főszervező üdvözölte, hogy a prezentáción Algéria, Angola, a Dél-Afrikai Köztársaság, Marokkó, Nigéria Budapestre Akkreditált Nagykövetségének képviselői is jelen voltak. A standíjjak a tavalyihoz képest minimálisan változtak, és jó hír, hogy december 26-ig jelentkező kiállítók 10%-os kedvezményben részesülhetnek. A vásárra kiállítóként az itt található nyomtatvány kitöltésével lehet jelentkezni.