Hírek

Hamisítatlan élmény Fekete-Afrika egyik legszínesebb országában -a South African Airways jóvoltából

2017.03.17.

 Egyszer mindenki életében eljön a pillanat – a klasszikus turista desztinációk nagy részének kipipálását követően -, mikor elgondolkozik egy afrikai kalandtúrán.Számos, nagyszerű élményeket nyújtó ország között, a Dél-Afrikai Köztársaság egyike a legkedveltebb afrikai úti céloknak.
Vizsgáljuk meg közelebbről, mi csalogatja évről évre turisták millióit ebbe a csodálatos országba, és mik azok a dolgok, amire fel kell készülnünk, ha Dél-Afrikában szeretnénk tölteni következő szabadságunkat.

A Dél-Afrikai Köztársaság fővárosa, Pretoria 8154 kilométerre van Budapesttől. A két ország között nincs időeltolódás. A South African Airways járatai Budapestről Frankfurt, München és London érintésével repülnek Johannesburgba.

A Dél-Afrikai Köztársaság a világ egyik legszínesebb országa, amelyet csodálatos növény- és állatvilág, népeinek egyedi törzsi kultúrája és nagyvárosainak hangulata jellemez. " A világ egy országban" - erről magunk is meggyőződhetünk, hiszen természeti és kulturális kincsei változatos klímája ezer arcot mutat.


Fokváros a harmadik világ és a fejlett országok keveréke. A város Dél-Afrika legrégibb települése, leginkább csodálatos strandjairól, tengerpartjáról és lenyűgöző hegyláncairól híres. A legnevezetesebb látnivalók a belvárosban találhatók. A Jóreménység kastély az ország legrégebbi, európaiak által épített épülete. A Dél-Afrika Múzeum dinoszaurusz-leleteiről és a busmanokat bemutató kiállításáról híres. A Victoria and Alfred Waterfront hangulatos bárjaival, éttermeivel és vadonatúj tengeri akváriumával várja a látogatókat. A Table Mountain-ra közlekedő drótkötélpályás felvonó megéri a kicsit drágább viteldíjat, ugyanis a hegytetőről szép időben meseszép kilátás tárul elénk. A hegyen található Kirtenbosch botanikus kert a világ egyik legszebb kertje. Durban az ország legismertebb tengerparti üdülőhelye, mely nem csak gyönyörű tengerpartjáról, hanem kulturális eseményeiről, múzeumairól, templomairól és mecseteiről is híres. A Garden Route a déli tengerparton fut végig, csodálatos erdők, vadvirágos rétek és gyönyörű strandok mentén. Johanessburg az ország leggazdagabb városa, lakói közül azonban sokan kénytelenek bádogviskókban élni. A dél-afrikai valósággal itt szembesül igazán az ember. A Krueger Nemzeti Park a világ egyik legrégebbi és legismertebb parkja. Az oroszlánokat, leopárdokat, elefántokat, bölényeket és orrszarvúkat mind megtekinthetjük, ha szerencsénk van.

Mint minden afrikai országban, itt is szem előtt kell tartanunk, hogy bizonyos szabályokat saját biztonságunk érdekében muszáj betartanunk. Jó hír azonban, hogy az országban magyar nagykövetség is működik, így rajtuk keresztül minden aktuális információhoz hozzá tud jutni az utazó. Fontos például, hogy 30 napnál rövidebb tartózkodás esetén nem vízumköteles a beutazás, illetve hogy nincs kötelező oltás meglétéhez kötve az országba való belépés.

Forrás:
http://www.tensiaviation.hu/htmls/tensi_aviation.html
http://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?del-afrika
http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/ZA/HU
http://vista.hu/utazas-informacio/del-afrikai-koztarsasagLetölthető dokumentumok: