Hírek

Irány Afrika az Air Algerie légitársasággal!

2017.02.27.

 A 6. HTCC Afrika Expo és Vásár támogatói között első ízben üdvözölhetjük az Air Algerie légitársaságot, amely az Afrika-szeretők és utazók nagy örömére szeptember közepétől Budapestről üzemeltet kiváló menetrenddel és árat heti két járatot Algírba, elérhetővé téve ezzel több nyugat-afrikai országot. 

Afrika Expo: Nagyszerű hír, hogy 2016 szeptemberében járatot nyitottak Algír és Budapest között. A járatnyitáson még Szijjártó Péter - Külügyminiszter úr is részt vett. Miért gondolták úgy, hogy eljött az ideje az újranyitásnak, és mik az első hónap tapasztalatai?
Air Algerie: 2014 februárjában vetődött fel a közvetlen járat igénye. Algériával nem csak a politikai és gazdasági, hanem az emberek közötti közvetlen kapcsolat is kiemelkedő, Észak-Afrikában ebben az országban van az egyik legnagyobb magyar kötődésű diaszpóra. A járatnyitással nemcsak az előbb felsorolt kapcsolatok válnak szorosabbá, de a légi kapcsolatok is tovább javulnak Észak-Afrika irányába.
Már a járatindítást követő hetekben várakozások feletti volt a gépek kihasználtsága, ezért a budapesti járatot egy hónapon belül nagyobb gépre cserélték. A statisztikák szerint algériai és magyar oldalról is aktívan foglalják a járatokat, az egyéni turista, illetve rokonlátogatásra érkező utasok mellett jelentős az üzleti forgalom. Turisztikai szempontból egyelőre az algériai fél az aktívabb: inkább Algériából érkeznek Magyarországra turisták.

Afrika Expo: Keveset tudunk az Air Algerie légitársaságról.Mennyiben más, mint egy megszokott, európai légitársaság?
Air Algerie: Az Air Algérie Algéria nemzeti légitársasága. Nemzetközi repülőtere, az ország fővárosában található Houari Boumediene Airport, amely több mint 90 éve üzemel. Jelenleg 28 ország 39 városába repül Európában, Afrikában, Ázsiában, Észak-Amerikában és a Közel-Keleten. A belföldi járatainak száma is jelentős, 32 algériai város érhető el a légitársasággal. A cég flottájában jelenleg 51 darab repülőgép teljesít szolgálatot, köztük 8 darab Airbus A330-200, 3 darab Boeing 767-300, 20 darab Boeing 737-800, 5 darab Boeing 737-600 és 15 darab ATR 72.

Budapest és Algír között egész évben közlekednek a járatok, heti két alkalommal, minden csütörtökön és vasárnap. A fedélzeten meleg ételt és italokat szolgálnak fel az utasoknak.

Afrika Expo: Miért és milyen helyeket érdemes meglátogatni Algériában? Mi teszi igazán vonzó turisztikai desztinációvá?
Air Algerie: Algéria Afrika legnagyobb országa, területe 2 382 000 km². Az ország fantasztikusan gazdag természeti, történelmi és kulturális látnivalókban. A látnivalók sorába - és az UNESCO világörökséghez – tartozik például Tassili n’Ajjer sziklafestményei, M’zab völgye, Djemila római kori romjai, Tipasa romvárosa, Timgad hihetetlenül épen maradt római kori romjai és Algír óvárosa, a titokat őrző Kasbah.
A látnivalókon túl ami vonzóvá teszi az országot, az az „érintetlensége”. Mivel Algéria az elmúlt két évtized után csak mostanában kezdett nyitni a turizmus felé, az ország még egyáltalán nem turistásodott el. Nincsenek turistákra „utazó” kereskedők és szolgáltatók, nincsenek szuvenírboltok, csak a természeti és kultúrális látványosságok a maguk szépségében és az emberek mindennapi élete a maguk valójában.

 

Afrika Expo: Miért döntött a légitársaság az expo támogatása mellett?
Air Algerie: Algéria egy nagyon izgalmas, de turisztikailag még fel nem fedezett ország a magyar utazóközönség körében. Az expo remek lehetőséget teremt, hogy a látogatókhoz közelebb hozzuk az országot és felkeltsük az érdeklődésüket egy jövőbeni algériai utazás iránt.