Hírek

Utazd körbe Afrikát az Afrika Expón!

2017.02.23.

 24 kiállító és 17 afrikai ország jelenik meg a 6. HTCC Afrika Expo és Vásár 600 nm-es területén, amely az Utazás Kiállítás egyidejű rendezvényeként, március 2-5. között immár hatodik éve varázsolja Budapestre Afrikát!

 

A Kultúrafrika Alapítvány és az Utazz Afrikába Utazási Iroda közös szervezésű, nagyszabású, négy napos kulturális és szakmai programjának célja, hogy megismertesse, és megszerettesse Afrikát a nagyérdeművel. Hiszen Afrikában üzletelni, utazni nem csak lehetséges, de érdemes is: az 1,2 milliárd lakosú, 54 afrikai országot magába foglaló megakontinens mind turisztikai, mind kereskedelmi lehetőségek kiapadhatatlan tárával kecsegtet.

 

Erről tesznek tanúbizonyságot a kiállítók, így a HTCC, a Magyar Kulturális és Kereskedelmi Központ is, amely a rendezvény névadó főtámogatója, és legnagyobb kiállítója. A HTCC öt afrikai országban tart fenn irodát. Olyan magyar vállalkozóknak nyújt segítséget, akik szeretnének üzletelni Afrikában, de nem mernek elindulni.

 

 

A kiállítók a non-profit, a for-profit és a diplomáciai szektort egyaránt képviselik. Több cég egyenesen Kamerunból, Etiópiából, Marokkóból vagy éppen Algériából érkezik, hogy üzletfeleket találjanak a közép-európai régióban. A magyar kiállító cégek célja ehhez hasonlóan pedig az, hogy sikeres üzleteket kössenek Afrikában. A Dél-Afrikai Nagykövetség és Angola Budapestre Akkreditált Nagykövetségének standján mindent megtudhatunk a két országról. A non-profit szervezetek standjain humanitárius és fejlesztési projektekbe, önkéntesprogramokba kapcsolódhatunk be. Megtudhatjuk például, hogy kapcsolódhatnak be magyar orvosok a Magyar-Afrika Társaság ugandai misszióiba, vagy éppen azt, hogy hogyan lehet a szenegáli Fölszállott a Pelikán tehetségkutató verseny nyertes művészpalántáit támogatni.

 

Az Afrika Expo alapítója és főszervezője az Utazz Afrikába Utazási Iroda ügyvezetője, Szilasi Ildikó Afrika-szakértő. A fiatal vállalkozó 23 afrikai ország ismerete és 6 Afrikában eltöltött év, valamint több száz elégedett turista elkalauzolása után úgy tartja, szubszaharai Afrikában egyre könnyebben, biztonságosabban és kényelmesebben lehet utazni. Az antropológus szerint Afrika vonzereje a természet- és emberközeli hangulatában, a vadvilág hívó szavában, továbbá az UNESCO Világörökségi Helyszínek és az élő szellemi kulturális hagyományokban rejlik. És, hogy a látogatók ne csak halljanak Afrikáról, hanem, hogy meg is ismerhessék a valódi utazási élményekkel kecsegtető egzotikus kontinenst, a szervező az utazzafrika.hu hírlevelére feliratkozók között nagy kedvezménnyel egy áprilisi szenegáli körutat sorsol ki, ahová egyébként most óriási repülőjegy kedvezménnyel lehet eljutni.

 

 

Az Afrika Expo egy fergeteges kulturális kaland is egyben, ahol óránként megszólalnak a dobok, a balafonok, és a csörgők. Az afrikai hangulatról a dekoráció, és az afrikai piactér mellett - ahol eredeti afrikai maszkok, szőttesek, ruhák, ékszerek, hangszerek és ajándéktárgyak megvásárlására is lehetőség lesz- a szenegáli X-faktor tehetségkutató verseny kétszeres díjnyertes táncművésze, Abdoul Camara és művésztársai gondoskodnak. A látványos tánc- és dobshowk, az óriás tökedényes akrobatikus tánc mellett még oroszlánná változó táncosokat is láthat majd a közönség.

 

Az Afrika Expo saját színpadán, és az Utazás Kiállítás nagyszínpadán napi egy órában is a déli kontinensé a főszerep. Milyen érzés egy ezüsthátú gorillával szemezni az ugandai esőerdőben? Hogy kerül egy kortárs tánccsoport Szenegálba? Milyen könyveket ajánl a Globoport Könyvkiadó? Jaksity Kata televíziós műsorvezetőtől és Kembe Soreltől ezeket is megtudhatják az érdeklődők. A gyermekek az Afrikai Játszóházban pedig mókásan ismerkedhetnek meg a kenyai vadállatok világával, kipróbálhatják a burai gyermekek egyik játékát és különböző afrikai tanmeséket hallgathatnak, a Taita Alapítvány szervezésében.

 

 

TÁMOGATÓK