Hírek

A South African Airways közelebb hozza Afrikát!

2017.02.20.

 A Dél-Afrikai Köztársaság turisztikai és gazdasági potenciáljánál fogva az afrikai kontinens egyik kiemelkedően fontos szereplője. A South African Airways évek óta az Afrika Expo és Vásár visszatérő támogatója, szakmai partnere. Buzás Andreát, a TENSI Aviation Kft. Képviselőjét kérdeztük a légitársaság céljairól, helyzetéről.

Afrika Expo: A South African Airways 1998-ban mutatkozott be a magyar piacon, hogy kiterjedt hálózata és járatainak gyakorisága révén Dél-Afrika, sőt az afrikai kontinens egész déli része kényelmesen elérhető desztinációvá váljék a magyar utazó közönség számára.
Melyek a legfontosabb afrikai desztinációik légitársaságuknak?
Tensi Aviation Kft.: A South African Airways az afrikai kontinens egyik vezető légitársasága, mely már tizennégy egymást követő évben nyerte el a “Legjobb Afrikai Légitársaság” címet. A tengerentúli szakaszokat AIRBUS 340-600/300, és AIRBUS 330-200 típusú repülőgépekkel, üzemelteti. A légitársaság 2016. decemberében átvette az első vadonatúj Airbus A330-300-as repülőgépét, melyből az év folyamán még négy kerül be a flottába.
2006 óta a Star Alliance légiszövetség teljes jogú tagja. A South African Airways Johannesburgból 9 interkontinentális járatot üzemel és 56 városba repül Afrikán belül a SA Express és az Airlink légitársaságokkal szövetségben. A légitársaság járatai Budapestről Frankfurt, München és London érintésével repülnek Johannesburgba. Európa és Dél-Afrika között heti 28 járat működik. A Dél-afrikai Köztársaságon belül és a régióba kitűnő csatlakozással és árakon kínálunk járatokat számos magyarok által is kedvelt desztinációba: Cape Town, Port Elisabeth, Durban, Mpumalanga, Hoedspruit, Phalaborwa, Victoria Falls, Livingstone, Windhoek, , Harare, Maputo, Nairobi, Mauritius, többek között.

 

Afrika Expo:  Milyen tendencia olvasható ki utasaik összetételéből? Többnyire üzleti, vagy egyre inkább turista összetételű a közönség?
Tensi Aviation Kft.:Utazóink nagyon vegyes összetételűek. Az a tapasztalatunk, hogy aki üzleti utazóként látogat az országba az vagy meghosszabbítja az utazást, hogy lásson valamit az országból de, egy következő alkalommal biztosan visszatér az országba.


Afrika Expo: Vannak-e kifejezetten közkedvelt turista célpontok az afrikai kontinensen?
Tensi Aviation Kft.:Természetesen vannak. A dél-afrikai régióból a következőket emelném ki: Cape Town, Cape of Good Hope, Stellenbosh, Paarl /wine route/, Port Elisabeth, Kruger Park, Victoria Falls, Windhoek, de hosszan sorolhatnám még a sort.

 

Afrika Expo: Afrika Expo Mire kell felkészülnie egy először Afrikába látogatónak?n Miért érdemes az Önök társaságával utazni? Miben jobbak versenytársaiknál?
Tensi Aviation Kft.: Fontos, hogy már az utazás /legyen az üzleti vagy turista út/ , a repülés során az utasok megérezzék az afrikai hangulatot. A személyzet „szivárvány” összetétele már tükrözi az ország sokszínűségét is. A fedélzeten dél-afrikai borokat és pezsgőt kínálunk.
A South African Airways vezérképviseletét, cégünk a Tensi Aviation 1998 óta képviseli a magyar piacon és nagyon fontosnak tartjuk, hogy partnereinket gyorsan és magyar nyelven szolgáljuk ki.


Tipp: Az Afrika Expo színpadán március 3.-án pénteken 11:15-11:30-ig a South African Airwaysé a főszerep, bemutatkozik a légitársaság, a Dél-Afrikai Köztársaság turisztikai látványosságaival.