Hírek

Szenegáli szupertáncosok és dobmágusok az Afrika-expón - sajtóhír

2016.02.23.

Ötödik alkalom, hogy a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont helyet ad az Afrika Expo és Vásárnak, a négy napos, kulturális programokkal tarkított kiállításnak, nemzetközi szakmai fórumnak és konferenciának 2016. március 3-6 között. A látogatók 26 kiállítót és 13 afrikai országot ismerhetnek meg a HUNGEXPO A Pavilon 101/A számú standján. A 600 négyzetméteres, óriás-Afrika stand trópusi pálmákkal, különleges dekorációval, hamisítatlan afrikai hangulattal várja az érdeklődőket.

 Szenegált a Teranga, azaz a vendégszeretet országaként tartják számon. Kedves emberek, változatos kulturális programok, fantasztikus látnivalók, felejthetetlen élmények várják az év 360 napján napsütötte óceánparti országba utazókat. 2016. március 3-6. között az Utazás Kiállítás egyidejű rendezvényén, az V. HTCC Afrika Expo és Vásáron a fentiekből csak a napsütés nem garantált, az összes többi élményelemből nem lesz hiány!


Ötödik alkalom, hogy a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont helyet ad az Afrika Expo és Vásárnak, a négy napos, kulturális programokkal tarkított kiállításnak, nemzetközi szakmai fórumnak és konferenciának. A látogatók 26 kiállítót és 13 afrikai országot ismerhetnek meg a HUNGEXPO A Pavilon 101/A számú standján. A 600 négyzetméteres, óriás-Afrika stand trópusi pálmákkal, különleges dekorációval, hamisítatlan afrikai hangulattal várja az érdeklődőket.


Az idei expo legnagyobb kiállítója, névadó szponzora és főtámogatója a HTCC (Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ, www.htcc.org.hu), amely már öt afrikai országban nyitott olyan irodákat, amelyekben a magyar befektetők és kereskedők minden segítséget megkapnak a sikeres üzletkötéshez. Hiszen az egymilliárdot meghaladó lakosságú, 54 afrikai országból álló kontinens egyre több potenciállal kecsegtet az érdeklődő üzletemberek számára. Ennek előmozdítására az Afrika Expo ünnepélyes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által fővédnökölt megnyitója után sor kerül a HTCC szervezésében megvalósuló Kereskedelmi lehetőségek Afrikában konferenciára is, amelynek célja, hogy az afrikai gazdasági tevékenységhez is kedvet csináljon a látogatók számára. A csütörtöki napot követően is lesz lehetőség megtalálni a kapcsolatot a HTCC segítségével az afrikai üzleti körökkel, akár a péntek délelőtti Észak-Afrikára fókuszáló előadássorozat, akár a szombati nyílt nap alkalmával.
Többek között a Dél-Afrikai Köztársaság, Etiópia, Kamerun, Madagaszkár, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Szenegál, és Uganda is megjelenik a kiállítók között. Továbbá a diplomáciai képviseletek, nagykövetségek és for-profit intézmények mellett az Afrikával foglalkozó jótékonysági szervezetek is bemutatkoznak a több szektort érintő rendezvényen.


Az Afrika Expo utazási partnere és támogatója az Utazz Afrikába Utazási Iroda (www.utazzafrikaba.hu), amely Tanzánia, Madagaszkár, Uganda mellett olyan kevéssé ismert országokba is rendszeresen szervez utazást, mint például Szenegál vagy Kongó. A Felelősségteljes Turisztikai Szolgáltatóvá választott Afrika-szakértő iroda a kiállítás ideje alatt játékot szervez, melynek fődíja- egyéb értékes afrikai ajándéktárgyak mellett- egy kedvezményes szenegáli körutazás! A négy napos rendezvény közösségi terére és az Utazás Kiállítás nagy színpadára tervezett kulturális programok rengeteg élményt kínálnak. Celebek (Al Ghaoui Hesna, Kembe Sorel) és Magyarország legkedveltebb tinisorozatának, a Középsuli sorozat sztárjainak fellépése, a GloboBook Kiadó afrikai témájú kvízjátéka, Abdoul Camara szenegáli táncművész látványos dob- és tánc showja, divatbemutató és afrikai kézműves foglalkozás teszi még vonzóbbá az Afrika Expót.

A rendezvény részletes kulturális programja ide kattintva tekinthető meg.