Hírek

Interjú Senával: "Fontos, hogy az emberek a valódi értékekről kapjanak információt!"

2016.01.22.

Évről évre egy-egy Afrikához köthető népszerű közéleti szereplő, 'celeb' adja arcát és gondolatait az Afrika Expo és Vásár kommunikációs kampányához. A 2016-os évben az expo szervezői Sena Dadagu énekesnőt (Irie Maffia, Sena) és Al- Ghaoui Hesna Prima Primissima-díjas riportert, újságírót kérték fel az Afrika Expo közéleti támogatója szerep betöltésére. Első interjúnkban Senát kérdeztük arról, miért állt az Afrika Expo kezdeményezés mellé. 

"Minden olyan rendezvény nagyon fontos,

ahol az emberek a valódi értékekről kapnak információt!"

 

 

Afrika Expo: Miért tartod fontosnak és időszerűnek, hogy Magyarországon egy hasonló, négy napos, Afrika fórum megvalósuljon, hogy kb. egy 50 ezres látogató közönség találkozzon Afrikával?

Sena: Afrikával kapcsolatban sok embernek óriási tévhitei vannak, sokan azt gondolják, hogy Afrikában csak nyomor, szegénység és szenvedés van, pedig ez messze van az igazságtól, ezért minden olyan rendezvény nagyon fontos, ahol az emberek a valódi értékekről kapnak információt.

Afrika Expo: Te minek örülnél jobban, ha az Afrika Expo keretében a nagyközönségnek szóló, látogatóvonzó kiállítói kör (bazárok, non-profit szervezetek) és a kísérő kulturális programok sora bővülne, vagy ha a kereskedelmi- gazdasági partnerkapcsolatok élénkítésére szolgálna inkább az expo? Vagy mindkettőre szükség van?

Sena: Szerintem össze lehetne kötni a két dolgot, ha már ennyi embernek lehetősége van találkozni, lehessen akár üzleteket is kötni persze.

Afrika Expo: Milyen olyan dolgokkal találkozhat egy magyar látogató az Afrika Expón, amiért érdemes kilátogatni?
Sena: Ha már csak egy jó különleges étellel, ruhával, vagy emberrel találkozik, már megérte! Persze ennél sokkal többről van szó!

Afrika Expo: Te személy szerint miért álltál a kezdeményezés mellé?
Sena: Minden ami Afrika, minden ami Ghána érdekel.

 

Afrika Expo: Tavaly Ghána is érintett volt az expóban, hiszen Hanna Tetteh Külügyminiszter asszony volt az expo külföldi fővédnöke. Idén sajnos nem lesz ghánai kiállító. Te miért tartanád fontosnak Ghána megjelenését az expón? Mit adhat egymásnak a két ország? Te miben látod az együttműködés módjait?

Sena: Ghána és Magyarország régóta jó kapcsolatot ápol egymással. Ghána nagyon gyorsan fejlődő ország, aminek sok kínálnivalója van mind a turisták, kutatók, diákok és üzletemberek számára, ezért fontos lenne a jó kapcsolatfenntartás. Először egymás kultúrájáról kellene tanulniuk az embereknek és azután jöhetnek a kölcsönös programok és az együttműködés.

Afrika Expo: Az Afrika Expo idején pont Ghánában leszel. Családi látogatáson, vagy esetleg új számaidon, klipjeiden, művészeti együttműködéseken is dolgozol odakint?
Sena: Minden egyben! Annyira kevés időt tudok Ghánában tölteni, hogy ilyenkor amellett, hogy természetesen a család kapja a legtöbb figyelmemet, zenélünk is, koncertezünk, új zenéket írunk, közreműködünk és forgatunk is!