Hírek

« 1 2 3 4 5 6 7 8 »

 Büszkék vagyunk rá, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztériumot ismét szakmai partnereink között tudhatjuk. Afrikáról volt szó az RTL Klub népszerű esti beszélgetős műsorában, ahol többek között az Afrika Expo alapítóját is meghívták egy beszélgetésre. Az Afrika Expo szervezője, és alapítója, Szilasi Ildikó több hetet Szenegálban töltött részben üzleti úton. Sikeres útjáról visszaérkezvén az Afrika Expo stábja új erővel vetette bele magát a szervezésbe. Magyar telefonszámunk él, e-mailekre gyorsan tudunk reagálni. Természetesen Szenegál is megjelenik az Afrika Expo kiállítói között! Afrikai gasztonómia, fesztiválosodó hangulat, új afrikai országok megjelenése. Ezeket is ígéri a 2018-as Afrika Expo és Vásár, melynek 2017. november 28.-án megrendezett prezentációja számos Budapestre Akkreditált afrikai nagykövetség képviselőinek részvételével zajlott. 2017. november 28.-án 14:00-15:00 között bemutatkozó prezentációt tartunk a Hungexpo Budapesti Vásárközpont 25-ös pavilonjában, melyre tisztelettel meghívjuk. Egyszer mindenki életében eljön a pillanat – a klasszikus turista desztinációk nagy részének kipipálását követően -, mikor elgondolkozik egy afrikai kalandtúrán.Számos, nagyszerű élményeket nyújtó ország között, a Dél-Afrikai Köztársaság egyike a legkedveltebb afrikai úti céloknak.
Vizsgáljuk meg közelebbről, mi csalogatja évről évre turisták millióit ebbe a csodálatos országba, és mik azok a dolgok, amire fel kell készülnünk, ha Dél-Afrikában szeretnénk tölteni következő szabadságunkat.Óriási örömzenéléssel, örömtáncolással ért véget március 5.-én este a 6. HTCC Afrika Expo és Vásár az Utazás Kiállítás egyidejű rendezvénye. A kiállításokat közel 30.000-en látogatták meg, az A Pavilonon belül az egyik legizgalmasabb, legszínesebb terület az Afrika Expóé volt. 24 kiállító és 17 afrikai ország jelenik meg a 6. HTCC Afrika Expo és Vásár 600 nm-es területén, amely az Utazás Kiállítás egyidejű rendezvényeként, március 2-5. között immár hatodik éve varázsolja Budapestre Afrikát! A 6. HTCC Afrika Expo és Vásár támogatói között első ízben üdvözölhetjük az Air Algerie légitársaságot, amely az Afrika-szeretők és utazók nagy örömére szeptember közepétől Budapestről üzemeltet kiváló menetrenddel és árat heti két járatot Algírba, elérhetővé téve ezzel több nyugat-afrikai országot.  A HTCC, a 6. HTCC Afrika Expo és Vásár névadó gyémánt szponzora, és legnagyobb kiállítója öt afrikai országban tart fenn irodát. A HTCC képviselőjét, Orosz Pétert most a HTCC marokkói sikereiről, és tevékenységéről kérdeztük. A poptarisznya.hu online rádióban február 24-én B. Tóth László vendége Szilasi Ildikó Afrika kutató, antropológus, az Utazzafrikaba Utazási Iroda tulajdonosa.  NYEREMÉNYJÁTÉK! Lájkold az Afrika Expo és Vásár facebook oldalát (fontos, hogy magát az oldalt, ne a posztokat!) és nyerj ingyenes belépőt az Utazás Kiállításra, és egyidejű rendezvényére, a 6. HTCC Afrika Expo és Vásárra! 2017. február 26.-án az esti órákban 3 db, február 27.-én 3 db, február 28.-án pedig 4 db ingyenjegyet sorsolunk ki! Várunk az Afrika Expon március 2-5 között! További info: www.afrikaexpo.huA nemzetközi Afrika-nap alkalmából az Utazz Afrikába Utazási Iroda a Kultúrafrika Alapítvánnyal közösen különleges fotópályázatot hirdetett. A kiírók a legjobb, legszebb, legizgalmasabb afrikai utazási élményeket megörökítő fotográfiákat több kategóriában várták 2016. június 25-ig. A fotográfiákat Lantai-Csont Gergely National Geographic díjnyertes fotográfus zsűrizte.Négy kategóriában született eredmény. A legjobb fotográfiákat a közönség a 6. HTCC Afrika Expo és Vásáron tekintheti meg. A Dél-Afrikai Köztársaság turisztikai és gazdasági potenciáljánál fogva az afrikai kontinens egyik kiemelkedően fontos szereplője. A South African Airways évek óta az Afrika Expo és Vásár visszatérő támogatója, szakmai partnere. Buzás Andreát, a TENSI Aviation Kft. Képviselőjét kérdeztük a légitársaság céljairól, helyzetéről. "Imádom azt a jellegzetes vörös földet, a változatos vidékeket, a hagyományőrzésüket, a jellegzetes afrikai dob hangját, amelyet ha itthon meghallok, azonnal indulnék is a fekete kontinensre. "


Jaksity Kata

 

  Még színesebb Afrika, minden eddiginél nagyobb média-kommunikáció, még több látogató: ezzel készül 2017-ben az Afrika Expo és Vásár. A magyar kormány fontos partnerként tekint Afrikára, ahol számos lehetőséggel várják a külföldi befektetőket, köztük a magyar cégeket - mondta Czepek Gábor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közigazgatási államtitkára az V. HTCC Afrika Expo és Vásár megnyitóján 2016. március 3.-án csütörtökön, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Afrika, buja erdők, pálmafák és trópusok...az Oázis Kertészet Együttműködésében gyöngyörű pálmák érkeznek az expóra!Az Afrika szarvának nevezett keleti régió legnagyobb országa a 99 millió főt számláló Etiópia. Gazdasága a mezőgazdaságon alapul, de a kormány igyekszik a gyáripari, a textilipari és az energiatermelési szektort is fejleszteni. A kávé az ország egyik fő exportterméke. A mezőgazdasági ágazatban problémát okoz a földművelés alacsony színvonala és a gyakori aszály, de az etióp kormány és a donor országok közös erőfeszítéseinek köszönhetően javult a mezőgazdaság rugalmassága, hozzájárulva az éhezés által fenyegetett etiópiaiak számának csökkenéséhez.Ötödik alkalom, hogy a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont helyet ad az Afrika Expo és Vásárnak, a négy napos, kulturális programokkal tarkított kiállításnak, nemzetközi szakmai fórumnak és konferenciának 2016. március 3-6 között. A látogatók 26 kiállítót és 13 afrikai országot ismerhetnek meg a HUNGEXPO A Pavilon 101/A számú standján. A 600 négyzetméteres, óriás-Afrika stand trópusi pálmákkal, különleges dekorációval, hamisítatlan afrikai hangulattal várja az érdeklődőket.« 1 2 3 4 5 6 7 8 »