Hírek

« 1 2 3 4 5 6 7 8 »

 A Bounty-reklámokra emlékeztető pálmafás lagúnák és szigetcsoportok, a véletlenszerűen a tengerbe dobált sziklák, az azúrkék víz, valamint a fehér finomhomokos tengerpart… --Ha épp ezen a helyen kalandozol, akkor elárulom jó helyen jársz, hisz ez a cikk pontosan a Seychelles-szigetekről szól!

Papp Zsanett Gréta írása Egy cikk az ultramodern, korszerű technológia, a kedvező földrajzi elhelyezkedés és a környezetvédelem összekapcsolódásáról, azaz egy cikk Etiópia vezető légitársaságáról, az Ethiopian Airlines-ról! – Papp Zsanett Gréta írása Cikk sorozatunkban a leglenyűgözőbb afrikai utazási desztinációkat vesszük sorra, melyek egy átszállással az etióp fővárosban, Addisz-Abebában elérhetőek bécsi és budapesti indulással is Afrika vezető légitársaságával, az Ethiopian Airlines-val. A világ negyedik legnagyobb szigete, a nyolcadik kontinensként is emlegetett Madagaszkár számtalan utazási lehetőséget rejt. 

 Cikk sorozatunkban a leglenyűgözőbb afrikai utazási desztinációkat vesszük sorra, melyek egy átszállással az etióp fővárosban, Addisz-Abebában elérhetőek bécsi és budapesti indulással is Afrika vezető légitársaságával, az Ethiopian Airlines-val. Sok minden van, amiért Namíbiát szeretni lehet. Az Etosha Nemzeti Park hat órás autóúttal közelíthető meg a fővárosból, és mivel gyér a növényzet, messziről is jó az állatok láthatósága. A 20.000-es lakosságú Swakopmund óceánparti városban mindig enyhe az időjárás, ez a horgászok kedvelt helye is egyben és gyönyörű és egyedi iparművészeti termékeket lehet kapni a város takaros butikjaiban. A világ legősibb, közel 80 millió éves Namíb-sivatagban a világ legmagasabb, 400 méter magas homokdűnéi karéjában élhetjük át a földöntúli táj hangulatát. Aki pedig a zöld Namíbiára vágyik, érdemes a Zambézi folyó vidékén kalandoznia, ahol rengeteg az elefánt, és a bivaly. Itt érdemes malária-megelőzésre is gondolni, Namíbia szárazabb tájain erre nincsen szükség. Mivel Namíbiában bevett szokás, hogy bérelt, tető sátras terepjárót bérelve fedezzük fel a környéket, ha időnkbe belefér, Zimbabwéba is át lehet menni, az elefántok nyomában. Namíbia az állatok tekintetében tényleg kiemelkedő statisztikákkal büszkélkedhet: itt él a legtöbb a rendkívül veszélyeztetett fekete orrszarvú populációból, itt a legnagyobb a szabadon élő, kb. 2500 egyedet számláló gepárd állomány, és Mali után ez az egyetlen hely, ahol sivatagi elefántokra is bukkanhatunk. Az 1945-ben alapított, teljesen állami tulajdonban lévő Ethiopian Airlines Afrika vezető légitársasága, a cég 2017-ben nyerte el a Skytrax négy csillagos minősítését. Nem is csoda, hiszen az Ethiopian Airlines (Etiópia) a leggyorsabban növekvő légitársaság Afrikában. Ezt jól mutatja, hogy a gyakorlatban a hetvenes évek óta működő Légitársaság az elmúlt hét évben átlagosan 25% -os növekedést produkált a nemzetközi piacon, maga mögött hagyva ezzel több hasonló és nagyobb céget is. De mi is a titka a több díjat is elnyert Légitársaság egyre nagyobb volumenű fejlődésének? Tóth Attila erre kíván választ adni számunkra jelen interjú alkalmával Egy hatalmas kontinens tele kiaknázatlan lehetőségekkel. De vajon miért csak a járványokról, humanitárius krízisekről, polgárháborúkról hallunk a „legek kontinense” kapcsán? Miért nem beszélünk Afrika rejtett lehetőségeiről, sokszínű kultúrájáról, csodás irodalmi alkotásairól, amikor a Föld felszínének hat százalékát teszi ki, s a világ lakosságának tizenkét százaléka él itt.
Fedezzük fel e „fekete kontinens” sokszínűséget, ismerjük meg annak egyetemes kultúráját! Papp Zsanett Gréta írása Gyakornokokat és önkénteseket keresünk a 8. HTCC Afrika Expo és Vásár lebonyolításához! A jelentkezéseket november 30.-ig az alábbiak szerint várjuk. Minden eddiginél nagyobb alapterületen (800 nm), minden eddiginél interaktívabb és színvonalasabb szakmai és látogatói programokkal tarkított Afrika Expót ígérnek a szervezők 2019-ben.

 A kiállítók számára a jelentkezést megnyitottuk! Foglalja le mihamarabb standhelyét, hogy részt vehessen Közép-Kelet Európa legnagyobb Afrika-fókuszú rendezvényén!Ünnepélyes keretek közt, sztárfellépők és nagykövetek, prominens vendégek jelenlétében nyílt meg a 7. HTCC Afrika Expo és Vásár 2018. március 1.-én 14 órakor. Afrikai tánc- és dob show, állatbemutató, beszélgetés írókkal, Afrika--utazókkal. Fesztiválhangulat családosoknak is a 7. HTCC Afrika Expo hétvégéjén!  FIGYELEM! ELKÖLTÖZTÜNK! Idén a 111-es standszám alatt keressék az Afrika Expo területét, az A pavilon ugyanazon hosszanti oldalán, de a másik csücskében, mint ahogy tavaly illetve az előző években. Mellékelten küldünk egy térképet, mely segíthet az eligazodásban. Az A Pavilon nagyszínpad szomszédságában leszünk. Szilasi Ildikó, az Afrika Expo alapítója az Ozone Network Egyenlítő című műsorában járt. Az 50 perces beszélgetésből kiderül, milyen programokkal várja a 7. HTCC Afrika Expo és Vásár a látogatókat? Miért nevezik Terangának Szenegált, miért rózsaszín a Rózsaszín-tó, és, mi az amaze golyó.
Az adást 2018. február 28.-án közvetíti az Ozone Network este 23:00 órakor. Mindig örülünk, ha kiállítóink egyenesen Afrikából jelentkeznek, és érkeznek. Annak pedig duplán, ha kiállítónk hölgy. Sodji Asszonyt kérdeztük, a SOK Trading képviseletében Togóról, a tevékenységéről, és a nők helyzetéről Togóban. Ezúttal a 7. HTCC Afrika Expo és Vásár névadó szponzorának, a HTCC-nek Malawiban található munkatársait kérdeztük.Kik lesznek a 7. HTCC Afrika Expo kiállítói? Milyen érdekes programokkal várják a látogatókat? Mi az a kora és milyen a fehérhasú afrikai törpesün? Malawiban, helyi gyerekek által készült fotókból mutat be tárlatot a Földkelte Egyesület a 7. HTCC Afrika Expón. A szervezőket kérdeztük.  Magyar zászló egy kongói iskolán és a gyerekek uniformisán. Kinshasai gyerekek, akik a Mennyből az Angyalt ékes magyar nyelven éneklik. Az Afrikáért Alapítvány már 15 éve folyamatosan támogatja a kinshasai College Othniel Általános és Középiskolát, a magyar kultúra így szép lassan begyűrűzött a diákok mindennapi életébe. Lájkold az Afrika Expo facebook oldalát és nyerj ingyenes belépőjegyet! Tájékozódj a legújabb fejleményekről Facebook oldalunkon! Kövess minket minden fórumon, hiszen már csak két hét, és kezdődik a 7. HTCC Afrika Expo és Vásár!  Idén első alkalommal vesz részt az Afrika Expo és Vásár történelmében Nigéria kiállítóként. Dr Eniola Ajayi Nagykövet Asszonyt kérdeztük.« 1 2 3 4 5 6 7 8 »