Hírek

« 1 2 3 4 5 6 7 8 »

 Cikk sorozatunkban a leglenyűgözőbb afrikai utazási desztinációkat vesszük sorra, melyek egy átszállással az etióp fővárosban, Addisz-Abebában elérhetőek bécsi és budapesti indulással is Afrika vezető légitársaságával, az Ethiopian Airlines-val. A világ negyedik legnagyobb szigete, a nyolcadik kontinensként is emlegetett Madagaszkár számtalan utazási lehetőséget rejt. 

 Cikk sorozatunkban a leglenyűgözőbb afrikai utazási desztinációkat vesszük sorra, melyek egy átszállással az etióp fővárosban, Addisz-Abebában elérhetőek bécsi és budapesti indulással is Afrika vezető légitársaságával, az Ethiopian Airlines-val. Sok minden van, amiért Namíbiát szeretni lehet. Az Etosha Nemzeti Park hat órás autóúttal közelíthető meg a fővárosból, és mivel gyér a növényzet, messziről is jó az állatok láthatósága. A 20.000-es lakosságú Swakopmund óceánparti városban mindig enyhe az időjárás, ez a horgászok kedvelt helye is egyben és gyönyörű és egyedi iparművészeti termékeket lehet kapni a város takaros butikjaiban. A világ legősibb, közel 80 millió éves Namíb-sivatagban a világ legmagasabb, 400 méter magas homokdűnéi karéjában élhetjük át a földöntúli táj hangulatát. Aki pedig a zöld Namíbiára vágyik, érdemes a Zambézi folyó vidékén kalandoznia, ahol rengeteg az elefánt, és a bivaly. Itt érdemes malária-megelőzésre is gondolni, Namíbia szárazabb tájain erre nincsen szükség. Mivel Namíbiában bevett szokás, hogy bérelt, tető sátras terepjárót bérelve fedezzük fel a környéket, ha időnkbe belefér, Zimbabwéba is át lehet menni, az elefántok nyomában. Namíbia az állatok tekintetében tényleg kiemelkedő statisztikákkal büszkélkedhet: itt él a legtöbb a rendkívül veszélyeztetett fekete orrszarvú populációból, itt a legnagyobb a szabadon élő, kb. 2500 egyedet számláló gepárd állomány, és Mali után ez az egyetlen hely, ahol sivatagi elefántokra is bukkanhatunk. Az 1945-ben alapított, teljesen állami tulajdonban lévő Ethiopian Airlines Afrika vezető légitársasága, a cég 2017-ben nyerte el a Skytrax négy csillagos minősítését. Nem is csoda, hiszen az Ethiopian Airlines (Etiópia) a leggyorsabban növekvő légitársaság Afrikában. Ezt jól mutatja, hogy a gyakorlatban a hetvenes évek óta működő Légitársaság az elmúlt hét évben átlagosan 25% -os növekedést produkált a nemzetközi piacon, maga mögött hagyva ezzel több hasonló és nagyobb céget is. De mi is a titka a több díjat is elnyert Légitársaság egyre nagyobb volumenű fejlődésének? Tóth Attila erre kíván választ adni számunkra jelen interjú alkalmával Egy hatalmas kontinens tele kiaknázatlan lehetőségekkel. De vajon miért csak a járványokról, humanitárius krízisekről, polgárháborúkról hallunk a „legek kontinense” kapcsán? Miért nem beszélünk Afrika rejtett lehetőségeiről, sokszínű kultúrájáról, csodás irodalmi alkotásairól, amikor a Föld felszínének hat százalékát teszi ki, s a világ lakosságának tizenkét százaléka él itt.
Fedezzük fel e „fekete kontinens” sokszínűséget, ismerjük meg annak egyetemes kultúráját! Papp Zsanett Gréta írása Gyakornokokat és önkénteseket keresünk a 8. HTCC Afrika Expo és Vásár lebonyolításához! A jelentkezéseket november 30.-ig az alábbiak szerint várjuk. Minden eddiginél nagyobb alapterületen (800 nm), minden eddiginél interaktívabb és színvonalasabb szakmai és látogatói programokkal tarkított Afrika Expót ígérnek a szervezők 2019-ben.

 A kiállítók számára a jelentkezést megnyitottuk! Foglalja le mihamarabb standhelyét, hogy részt vehessen Közép-Kelet Európa legnagyobb Afrika-fókuszú rendezvényén!Ünnepélyes keretek közt, sztárfellépők és nagykövetek, prominens vendégek jelenlétében nyílt meg a 7. HTCC Afrika Expo és Vásár 2018. március 1.-én 14 órakor. Afrikai tánc- és dob show, állatbemutató, beszélgetés írókkal, Afrika--utazókkal. Fesztiválhangulat családosoknak is a 7. HTCC Afrika Expo hétvégéjén!  FIGYELEM! ELKÖLTÖZTÜNK! Idén a 111-es standszám alatt keressék az Afrika Expo területét, az A pavilon ugyanazon hosszanti oldalán, de a másik csücskében, mint ahogy tavaly illetve az előző években. Mellékelten küldünk egy térképet, mely segíthet az eligazodásban. Az A Pavilon nagyszínpad szomszédságában leszünk. Szilasi Ildikó, az Afrika Expo alapítója az Ozone Network Egyenlítő című műsorában járt. Az 50 perces beszélgetésből kiderül, milyen programokkal várja a 7. HTCC Afrika Expo és Vásár a látogatókat? Miért nevezik Terangának Szenegált, miért rózsaszín a Rózsaszín-tó, és, mi az amaze golyó.
Az adást 2018. február 28.-án közvetíti az Ozone Network este 23:00 órakor. Mindig örülünk, ha kiállítóink egyenesen Afrikából jelentkeznek, és érkeznek. Annak pedig duplán, ha kiállítónk hölgy. Sodji Asszonyt kérdeztük, a SOK Trading képviseletében Togóról, a tevékenységéről, és a nők helyzetéről Togóban. Ezúttal a 7. HTCC Afrika Expo és Vásár névadó szponzorának, a HTCC-nek Malawiban található munkatársait kérdeztük.Kik lesznek a 7. HTCC Afrika Expo kiállítói? Milyen érdekes programokkal várják a látogatókat? Mi az a kora és milyen a fehérhasú afrikai törpesün? Malawiban, helyi gyerekek által készült fotókból mutat be tárlatot a Földkelte Egyesület a 7. HTCC Afrika Expón. A szervezőket kérdeztük.  Magyar zászló egy kongói iskolán és a gyerekek uniformisán. Kinshasai gyerekek, akik a Mennyből az Angyalt ékes magyar nyelven éneklik. Az Afrikáért Alapítvány már 15 éve folyamatosan támogatja a kinshasai College Othniel Általános és Középiskolát, a magyar kultúra így szép lassan begyűrűzött a diákok mindennapi életébe. Lájkold az Afrika Expo facebook oldalát és nyerj ingyenes belépőjegyet! Tájékozódj a legújabb fejleményekről Facebook oldalunkon! Kövess minket minden fórumon, hiszen már csak két hét, és kezdődik a 7. HTCC Afrika Expo és Vásár!  Idén első alkalommal vesz részt az Afrika Expo és Vásár történelmében Nigéria kiállítóként. Dr Eniola Ajayi Nagykövet Asszonyt kérdeztük. 2018-ban Utazás Kiállítás, Bringa-, Futó Expo és a 6. Járatlan Utakon Fesztivál egy időben a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban!

Szeret utazni és szívesen részt vesz távoli, egzotikus országokról vagy extrém utazásokról szóló élménybeszámolókon?
Emellett szereti az aktív kikapcsolódást, esetleg szívesen kipróbálná a legjobb bringákat, kocogna a többiekkel, vagy látványos bringabemutatókat nézne? Jöjjön el március első hétvégéjén az Utazás Kiállításra, ahol a legjobb utazási tippekkel és gazdag, minden korosztály számára szóló programkínálattal várjuk! Sőt, még egy kétszemélyes marokkói, vagy egyiptomi utazást is nyerhet!

 Mint minden évben, idén is készítettünk néhány interjút kiállítóinkkal. Az interjú-sorozatot egy ghánai -magyar céggel, az African Investment Group-pal kezdjük meg. A cég vezetőjével, Lukács Zsolttal beszélgettünk először.« 1 2 3 4 5 6 7 8 »