Hírek

« 1 2 3 4 5 6 »

 Az Afrika Expo és Vásár ismét részt vesz a FEHOVA -Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállításon kiállításon- a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, 2016. február 18-21 között! Az afrikai kontinens egyik legrégebben fennálló és legstabilabb demokráciája a botswanai, amelyet több bejegyzett párt gyakorol. Egy ország, ahol érvényesülnek az emberi jogok, jó a közbiztonság, és alig mérhető a korrupció mindannak ellenére, hogy egy természeti kincsekben rendkívül gazdag országról beszélünk. A gyémántnak köszönhetően Botswana mára egy közép jövedelmű állammá vált, de a turizmus is nagy hányadát képzi a bevételnek, hiszen rengetegen látogatják a hatalmas kiterjedésű nemzeti parkokat, ahol az odalátogatók ízelítőt kaphatnak az afrikai szafari csodáiból.A Dél-afrikai Köztársaság vezető gazdasági-politikai hatalom Afrikában, a G20 valamint öt fejlődő ország szövetségének, a BRICS-nek a tagja. Gazdag nyersanyag és ásványkincs készletei, a magasan képzett munkaereje, kitűnő kereskedelmi adottságai, illetve viszonylagos stabilitása vonzóvá teszi a külföldi befektetők számára. Számos ásványkincs kitermelésében és feldolgozásában világvezetőnek számít az ország, importra szinte kizárólag a modern technikai berendezések terén van szüksége. Élvonalbeli technikai és tudományos szintet képvisel a távközlésben, a repülőgépgyártásban, a rakétatechnikában, a nukleáris energetikában, a bányászatban és az orvostudományban. Modern infrastruktúrával rendelkezik. A mindenkori kormány prioritása az üzleti szolgáltatások (BPO), a turizmus, a vegyipar, a fémfeldolgozás, a ruházati és textilipar és a papíripar, továbbá a szakértelem megteremtése a stratégiai fontosságúnak ítélt területeken, nemzetközi együttműködés, illetve csereprogramok révén a tudástranszfer segítése, amelyben a magyar kapcsolat is elsődleges jelentőségű. A 22 milliós országban 1995-től a gazdasági válságig gyakorlatilag folyamatos volt a gazdasági növekedés, mely 2008-ban elérte a 7,1%-ot. A legfőbb húzóágazatok a bányászat, az építőipar és a szolgáltatási szektor voltak. A gazdasági világválság és Madagaszkár politikai instabilitása azonban rohamosan visszavetette az ország fejlődését, 2009-re 3,7%-kal esett vissza a gazdaság, míg 2010-ben stagnált. Ezek után, a talpra állási folyamat kezdeteként, fokozatos gazdaságnövekedést tapasztalhattunk, mely 2014-re elérte a 3,3%-ot.A Hungexpo Budapesti Vásárközpont nemrégiben egy szakmai reggelit szervezett, ahol egy szakértő segítségével ötleteket és ajánlásokat osztottak meg a résztvevőkkel arról, hogy kiállítókként hogyan lehetnek még sikeresebbek a vásáron. Hogyan szerezhetnek még több partnert, értékesíthetnek még több terméket. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb tippeket. Szerezz szakmai tapasztalatot egy nemzetközi projektben, és tudj meg többet Afrikáról!


Az Afrika Expo és Vásár egy négy napos nemzetközi kiállítás és vásár, melynek célja a magyar-afrikai gazdasági, kereskedelmi és kulturális kapcsolatok erősítése, az afrikai országok és az afrikai érdekeltségű magyar szervezetek, továbbá a magyar piacok iránt érdeklődő afrikai cégek bemutatása, népszerűsítése. A korábbi négy Afrika Expo (2011,2012,2014 és 2015) során 20 ország 106 kiállítója 155.000 látogatóval találkozott. A 2016-os Afrika Expo kormányzati szervezetekkel, egyetemekkel együttműködésben 2016. március 3-6. között ismét az 50.000 látogatót vonzó Utazás Kiállítás társrendezvényeként kerül megrendezésre a Hungexpo Budapesti Vásárközpont A Pavilonjában, 600 m2-en.Sorozatunk célja-az üzleti titok megtartása mellett- , hogy említést tegyünk azokról a kiállítóinkról, akiknek üzleti sikert hozott az Afrika Expo és Vásár, akik partnerre, vagy befektetőre találtak az Afrika Expo kiállítói, vagy látogatói között. Sorozatunk első elemeként a Selek&Millersről írunk, akik két éve visszatérő támogatói és kiállítói az Afrika Expo és Vásárnak.  Ki a 2016-os Afrika Expo névszponzora? Mik lesznek a expo újdonságai? Kik lesznek a kiállítók és hogyan lehet jelentkezni? Milyen az Utazás Kiállítás és az Afrika Expo viszonya? Mindezekről szó esett 2015. október 22.-én az Afrika Expo prezentációján.2015. október 9.-én kezdődött meg a regisztráció az V. Afrika Expo és Vásárra. A szervezők 2015. október 22.-én tájékoztatót tartanak a rendezvényről a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.  A Fejlesztés Európai Éve keretében a Külgazdasági és Külügyminisztérium Nemzetközi Fejlesztési és Humanitárius Főosztályának támogatásával megvalósult Európai Fejlesztési Alapról szóló,ingyenes, 5 alkalmas pályázati képzés 2015. szeptember 21- október 7. között Szegeden, Pécsett, Budapesten és Debrecenben sikeresen lezajlott. A szervezők 200 érdeklődő céget regisztráltak és 110 főt képeztek ki.3,5 millió EUR értékű technikai segítségnyújtás a zambiai Földművelésügyi Minisztérium számára. Vízellátó rendszerek kiépítése Dél-Szenegál több régiójában. Hűtőberendezések, számítógép- és autópark beszállítása Nigériába. Hogy csak néhányat említsünk az Európai Fejlesztési Alap által finanszírozott olyan projektek közül, amelyekre magyar cégek is sikerrel pályázhatnának. Erősödhetnek Magyarország és az afrikai államok kapcsolatai, bőven vannak még kiaknázatlan lehetőségek. Ezt példázta a múlt hét második felében immár negyedszer megrendezett Afrika Expo és Vásár. A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban sok érdeklődőt vonzott az esemény.
Erősödhetnek Magyarország és az afrikai államok kapcsolatai, bőven vannak még kiaknázatlan lehetőségek.Elkészült a IV. Globoport Afrika Expo és Vásár sajtógyűjtése, valamint fotóválogatása.


A IV. Globoport Afrika Expo és Vásár során megrendezésre került a „Pályázati lehetőségek (EDF) és új piacok Afrikában” című konferencia. A szakmai rendezvény során két kerekasztal-beszélgetés és három előadás keretein belül járták körbe az Afrikát érintő gazdaságdiplomáciai, üzleti és finanszírozási lehetőségeket.


A IV. Globoport Afrika Expo és Vásár Fővendége előadást tart a Külügyi és Külgazdasági Intézetben 2015. február 27-én, pénteken.Abdoul Camara, a IV. Globoport Afrika Expo és Vásár vendégművésze a szenegáli Daniel Sorano Nemzeti Színház táncosa, kétszeres tehetségkutató verseny győztes táncos, a Ballet Sory Camara táncszínház vezetője. 6 éves kora óta táncol, 11 éves kora óta turnézik, koreografál, elsősorban guineai és szenegáli táncok szerepelnek repertoárjában. Ballet Sory Camara elnevezésű kulturális egyesületével és a Magyarországon bejegyzett non-profit szervezet, a Kultúrafrika Alapítvány szerepvállalásával 2015. április 29-én Dakarban, Grand Yoff kerületben, a tánc nemzetközi világnapján hagyományőrző táncfesztivál szervezésére készül. Annak érdekében, hogy a projekt támogatókat találjon, Abdoul Camara saját készítésű nyugat-afrikai hangszere, egy balafon fog elárverezésre kerülni az Afrika Expo utolsó napján, március elsején. A balafon kiinduló ára: 110.000 Ft A IV. Globoport Afrika Expo és Vásár egyik célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az afrikai üzleti tevékenységben érdekelt magyar és afrikai szereplőket. A személyes kapcsolat elengedhetetlen egy sikeres afrikai projekt, beruházás vagy akár egy egyszerű adás-vételi ügylethez. Február 27-én a látogatóknak 10:00-18:00 között lehetőségük nyílik a résztvevő afrikai országok átfogóbb megismerésére, az egyes kiállítókkal való kapcsolatfelvételre és a lehetséges együttműködési formák megvitatására.

 Tanzánia egyik legszebb és legizgalmasabb táborhelye magyar üzemeltetőkkel....A Magyar Ház olyan globális üzleti, kulturális vállalkozás, mely hozzásegíti partnereit ahhoz, hogy idegen országokban is otthonosan mozogjon.A Globoport közelebb hozza a magyar olvasóhoz az Európán kívüli világot.« 1 2 3 4 5 6 »