Hírek

« 1 2 3 4 5 6 7 8 »

A Szudáni-Magyar Kereskedőház Kft 2014. januárjában kezdte meg aktív tevékenységét több hónapja tartó előkészítő munka után. Azzal a céllal alapították tulajdonosai, hogy a két ország kereskedelmi (export-import) forgalmának növekedését elősegítsék, a két ország komparatív előnyeit kihasználva lehetővé tegyék a kölcsönös áruk és szolgáltatások cseréjének megvalósulását, elősegítsék a kutatásban, a tudományban és az oktatásban rejlő tartalékok feltárását. A kereskedőház létrehozása a Magyar Kormány kiemelt politikai céljaival teljes összhangban valósult meg, annak támogatását élvezi.

 Az Afrika Expo és Vásár közösségi tere naponta érdekes ismeretterjesztő előadásokkal, fellépőkkel,  afrikai zenével, tánccal és dobszóval várja az érdeklődőket. Többek között bemutatkozik Ghána, Szudán, Sierra Leone és a Dél-Afrikai Magyar Egyesület. A Dél-Afrikai-Magyar Egyesület 2009. december 6-án alakult azzal a céllal, hogy a magyar-dél-afrikai gazdasági, kereskedelmi és kulturális kapcsolatokat elősegítse a két ország között. Kedvező keretfeltételeket alakítson ki a két ország között, és közreműködjön az adott terület projektjeiben.A Szudáni Köztársaság Bécsi Nagykövetségének Kereskedelmi Képviselete 2011. november 24-én nyílt meg Budapesten azzal a céllal, hogy Szudán és Magyarország gazdasági, politikai és kulturális kapcsolatait szorosabbra fűzze. Célja, hogy a Képviselet segítségével minél több sikeres üzleti együttműködés alakuljon ki a két ország gazdasága között, hozzájárulva ezzel országaink fejlődéséhez. A Képviselet célja továbbá, hogy a szudáni-magyar kulturális kapcsolatok minél sokszínűbbek legyenek, a politikai, diplomáciai együttműködések pedig elmélyüljenek.Az afrikai vendégszeretetet, azaz a Terangát varázsolja Budapestre a Kultúrafrika Alapítvány szervezésében megrendezésre kerülő Afrika Expo és Vásár február 27 - március 2 között. Az Utazás Kiállítás egyidejű rendezvényeként, a Hungexpo Budapesti Vásárközpont A Pavilonjában, a 101/A standon megvalósuló újító kezdeményezés célja, hogy megismertesse és megkedveltesse Afrikát a nagyérdeművel 
Magyarországról Afrika eléréséhez kiváló lehetőségeket kínál a TAP Portugal légitrársaság, több afrikai országba is repülnek járataik rendszeresen. Legfontosabb desztinációik között van Maputo, Sao Tomé, Accra, Dakar, Luanda, Bamako, a Zöld-foki szigetek, Bissau, Casablanca, Marakesh és Tangier 2014. február 25.-én kedden 15:30-tól a Gazdasági Rádió Beszállókártya a 3. Világ üzleteibe című műsorban Lakatos László vendége a III. Afrika Expo és Vásár alapítója és főszervezője, Szilasi Ildikó Hermina Afrika-szakértő lesz. A beszélgetés során bemutatásra kerülnek a kiállítók, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara társszervezésében megrendezésre kerülő Új Lehetőségek Afrikában konferencia valamint a négy napos komplex kiállítást kísérő kulturális rendezvények is.

 

Az adás online a gazdasagiradio.hu oldalon vagy az Fm 105.9-en lesz fogható.  Az afrikai vendégszeretetet, azaz a Terangát varázsolja Budapestre a Kultúrafrika Alapítvány szervezésében megrendezésre kerülő Afrika Expo és Vásár február 27 - március 2 között. Az Utazás Kiállítás egyidejű rendezvényeként, a Hungexpo Budapesti Vásárközpont A Pavilonjában, a 101/A standon megvalósuló újító kezdeményezés célja, hogy megismertesse és megkedveltesse Afrikát a nagyérdeművel. 
A Szudáni Köztársaság Afrika egyik legnagyobb fejlődésben lévő országa. Az ország Afrika második legnagyobb kőolaj- és földgáz-kitermelője, ez egyúttal óriási építkezéseket, fejlesztéseket generál. Szudán politikai rendszere rendkívül stabil, a környező országokkal ellentétben itt nem volt „arab tavasz”, az elnök 1993. óta van hivatalban. Az országban többpártrendszer van, hatévente esedékes parlamenti választással, jelenleg a Nemzeti Kongresszus Párt kormányoz.Amellett, hogy a TAP Portugal légitársaság több afrikai országba is indít járatokat rendszeresen, Magyarországról leginkább velük érhető el a portugál főváros, Lisszabon, Madeira és a fekete kontinens nyugati partjainál elterülő Atlanti-óceáni Zöld foki-szigetek. Emellett, ha Brazíliába látogatunk, több brazil város is a TAP-pal közelíthető meg a legegyszerűbben.Az Afrika Expo és Vásár és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében 2014. február 27-én, csütörtökön, 13.00 órai kezdettel kerül sor az Afrika Expo és Vásár megnyitójára,  majd 14.00 órai kezdettel az Új lehetőségek Afrikában című konferenciára.A III. Afrika Expo és Vásár, az Afrikával foglalkozó szervezetek kiállítása és vására 2014. február 27.-én ismét megnyitja kapuit. A Hungexpo Budapesti Vásárközpont A Pavilonjában, az Utazás Kiállítás egyidejű rendezvényeként 500 nm-nyi területen Afrikáé lesz a főszerep. A kiállítás területén 15 afrikai ország képviseletében több, mint 20 kiállító mutatja be munkásságát, szolgáltatásait, termékeit. Tervezett programok: február 27. csütörtök. Hivatalos megnyitó magasrangú vendégek képviseletében. Február 27.-én, csütörtök, szakmai konferencia. Kiállítói bemutatkozók, érdekes előadások, beszélgetések Afrikáról, afrikai zenés-táncos és művészeti bemutatók az Afrika Expo saját színpadán és az Utazás Kiállítás nagyszínpadán. Az Afrika Expo kiemelt kiállítója: Szudán. Az Afrika expo és Vásár arcai, közismert támogatói: Jaksity Kata és Vujity Tvrtko. További hírek, kiállítói bemutatkozók, részletes programajánlók hamarosan!49.000 ezres látogatottság és kiemelkedő siker mellett zajlott le a II. Afrika Expo és Vásár, Közép-Kelet Európa Egyetlen nemzetközi tematikus Afrika vására, amely a FEHOVA egyidejű rendezvényeként 2013. február 14-17 között a Hungexpo Budapesti Vásárközpont A Pavilonjában, a 102-es standon került megrendezésre. A kiállításszervező felé számos pozitív visszajelzés érkezett a kiállítók részéről. Idézetek a kiállítói vendégkönyből: Az Afrika Expo és Vásár megnyitotta kapuit, a megnyitó napjáról a Hír3d Tv kisfilmet készített:

http://www.hir3d.hu/video/63/ii-afrika-expo-es-vasar/

 

Minden kedves látogatót szeretettel várunk vasárnap estig!

 

Hungexpo Budapesti Vásárközpont, FEHOVA Kiállítás, A Pavilon 102-es stand! A 2011-es PORT.HU AfrikaEXPO sikerén felbuzdulva 2013-ban is megrendezésre kerül afrikai témájú kiállításunk és vásárunk. Etiópi, kameruni, sőt szenegáli cégek is megjelennek a 2017-es, 6. HTCC Afrika Expo és Vásár, a régió legnagyobb, négy napos, nemzetközi Afrika fórumán. « 1 2 3 4 5 6 7 8 »