Hírek

« 1 2 3 4 5 6 7 8 »

 A IV. Afrika Expo és Vásár időpontja 2015. február 26.- március 1., helyszíne a Hungexpo Budapesti Vásárközpont A Pavilon (az Utazás Kiállítás társrendezvényeként). Továbbra is várunk minden diplomáciai, üzleti és civil szervezetet, akik érdekeltek a magyar-afrikai kapcsolatok erősítésében, Afrika megismertetésében Magyarországon. További részletekről szeptemberben adunk tájékoztatást.

Üdvözlettel, a szervezők:
Szilasi Ildikó Hermina főszervező, Afrika-szakértő, 06205410757
Buda Gergely szervező, közgazdász, 06203111604
info@afrikaexpo.hu
www.afrikaexpo.hu

  Harmadik alkalommal került megrendezésre az Afrika Expo és Vásár a Hungexpo Budapesti Vásárközpont ’A’ Pavilonjában az Utazás Kiállítás társrendezvényeként 2014. február 27- március 2 között. A közel ötszáz négyzetméteres Afrika-területen húsz afrikai szervezet, diplomáciai és kereskedelmi képviselet, non-profit szervezet állított k A III. Afrika Expo és Vásár szakmai napján 2014. február 27.-én a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Kultúrafrika Alapítvány Új lehetőségek Afrikában címmel közös konferenciát szervezett a konferencia teljes hanganyaga letölthető az alábbi linken:

https://www.wetransfer.com/downloads/e4ea493b7ce140c80cb0b10891d769d620140307114002/0f50d33e43dfe8baa5c8656fc0431e7220140307114002/37335d2014. február 27.-én, a III. Afrika Expo és Vásár szakmai napján a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Kultúrafrika Alapítvány Új lehetőségek Afrikában címmel konferenciát szervezett. A szakmai rendezvényre, amely a Hungexpo Budapesti Vásárközpont 1-es épületének Kerámia termében zajlott, rendkívüli érdeklődés mellett, 14-18 óra között került sor. A teljes konferenciáról hanganyag készült, amelyet a következő napokban a szervezők nyilvánossá tesznek a www.afrikaexpo.hu oldalon.A TWD Investments Nyrt a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat, Magyarország elsőszámú Sierra Leone-szakértője. A nyugat-afrikai ország közel tíz éve tartó töretlen gazdasági fejlődésének következtében az üzleti élet számos területén erős kereslet jelentkezett termékek és szolgáltatások biztosítására. A III. Afrika Expo és Vásár 2014. február 27.-én megnyitotta kapuit. Az első, szakmai napon a rendezvény megnyitó ünnepségét és konferenciáját nagy érdeklődés övezte.A Szudáni-Magyar Kereskedőház Kft 2014. januárjában kezdte meg aktív tevékenységét több hónapja tartó előkészítő munka után. Azzal a céllal alapították tulajdonosai, hogy a két ország kereskedelmi (export-import) forgalmának növekedését elősegítsék, a két ország komparatív előnyeit kihasználva lehetővé tegyék a kölcsönös áruk és szolgáltatások cseréjének megvalósulását, elősegítsék a kutatásban, a tudományban és az oktatásban rejlő tartalékok feltárását. A kereskedőház létrehozása a Magyar Kormány kiemelt politikai céljaival teljes összhangban valósult meg, annak támogatását élvezi.

 Az Afrika Expo és Vásár közösségi tere naponta érdekes ismeretterjesztő előadásokkal, fellépőkkel,  afrikai zenével, tánccal és dobszóval várja az érdeklődőket. Többek között bemutatkozik Ghána, Szudán, Sierra Leone és a Dél-Afrikai Magyar Egyesület. A Dél-Afrikai-Magyar Egyesület 2009. december 6-án alakult azzal a céllal, hogy a magyar-dél-afrikai gazdasági, kereskedelmi és kulturális kapcsolatokat elősegítse a két ország között. Kedvező keretfeltételeket alakítson ki a két ország között, és közreműködjön az adott terület projektjeiben.A Szudáni Köztársaság Bécsi Nagykövetségének Kereskedelmi Képviselete 2011. november 24-én nyílt meg Budapesten azzal a céllal, hogy Szudán és Magyarország gazdasági, politikai és kulturális kapcsolatait szorosabbra fűzze. Célja, hogy a Képviselet segítségével minél több sikeres üzleti együttműködés alakuljon ki a két ország gazdasága között, hozzájárulva ezzel országaink fejlődéséhez. A Képviselet célja továbbá, hogy a szudáni-magyar kulturális kapcsolatok minél sokszínűbbek legyenek, a politikai, diplomáciai együttműködések pedig elmélyüljenek.Az afrikai vendégszeretetet, azaz a Terangát varázsolja Budapestre a Kultúrafrika Alapítvány szervezésében megrendezésre kerülő Afrika Expo és Vásár február 27 - március 2 között. Az Utazás Kiállítás egyidejű rendezvényeként, a Hungexpo Budapesti Vásárközpont A Pavilonjában, a 101/A standon megvalósuló újító kezdeményezés célja, hogy megismertesse és megkedveltesse Afrikát a nagyérdeművel 
Magyarországról Afrika eléréséhez kiváló lehetőségeket kínál a TAP Portugal légitrársaság, több afrikai országba is repülnek járataik rendszeresen. Legfontosabb desztinációik között van Maputo, Sao Tomé, Accra, Dakar, Luanda, Bamako, a Zöld-foki szigetek, Bissau, Casablanca, Marakesh és Tangier 2014. február 25.-én kedden 15:30-tól a Gazdasági Rádió Beszállókártya a 3. Világ üzleteibe című műsorban Lakatos László vendége a III. Afrika Expo és Vásár alapítója és főszervezője, Szilasi Ildikó Hermina Afrika-szakértő lesz. A beszélgetés során bemutatásra kerülnek a kiállítók, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara társszervezésében megrendezésre kerülő Új Lehetőségek Afrikában konferencia valamint a négy napos komplex kiállítást kísérő kulturális rendezvények is.

 

Az adás online a gazdasagiradio.hu oldalon vagy az Fm 105.9-en lesz fogható.  Az afrikai vendégszeretetet, azaz a Terangát varázsolja Budapestre a Kultúrafrika Alapítvány szervezésében megrendezésre kerülő Afrika Expo és Vásár február 27 - március 2 között. Az Utazás Kiállítás egyidejű rendezvényeként, a Hungexpo Budapesti Vásárközpont A Pavilonjában, a 101/A standon megvalósuló újító kezdeményezés célja, hogy megismertesse és megkedveltesse Afrikát a nagyérdeművel. 
A Szudáni Köztársaság Afrika egyik legnagyobb fejlődésben lévő országa. Az ország Afrika második legnagyobb kőolaj- és földgáz-kitermelője, ez egyúttal óriási építkezéseket, fejlesztéseket generál. Szudán politikai rendszere rendkívül stabil, a környező országokkal ellentétben itt nem volt „arab tavasz”, az elnök 1993. óta van hivatalban. Az országban többpártrendszer van, hatévente esedékes parlamenti választással, jelenleg a Nemzeti Kongresszus Párt kormányoz.Amellett, hogy a TAP Portugal légitársaság több afrikai országba is indít járatokat rendszeresen, Magyarországról leginkább velük érhető el a portugál főváros, Lisszabon, Madeira és a fekete kontinens nyugati partjainál elterülő Atlanti-óceáni Zöld foki-szigetek. Emellett, ha Brazíliába látogatunk, több brazil város is a TAP-pal közelíthető meg a legegyszerűbben.Az Afrika Expo és Vásár és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében 2014. február 27-én, csütörtökön, 13.00 órai kezdettel kerül sor az Afrika Expo és Vásár megnyitójára,  majd 14.00 órai kezdettel az Új lehetőségek Afrikában című konferenciára.A III. Afrika Expo és Vásár, az Afrikával foglalkozó szervezetek kiállítása és vására 2014. február 27.-én ismét megnyitja kapuit. A Hungexpo Budapesti Vásárközpont A Pavilonjában, az Utazás Kiállítás egyidejű rendezvényeként 500 nm-nyi területen Afrikáé lesz a főszerep. A kiállítás területén 15 afrikai ország képviseletében több, mint 20 kiállító mutatja be munkásságát, szolgáltatásait, termékeit. Tervezett programok: február 27. csütörtök. Hivatalos megnyitó magasrangú vendégek képviseletében. Február 27.-én, csütörtök, szakmai konferencia. Kiállítói bemutatkozók, érdekes előadások, beszélgetések Afrikáról, afrikai zenés-táncos és művészeti bemutatók az Afrika Expo saját színpadán és az Utazás Kiállítás nagyszínpadán. Az Afrika Expo kiemelt kiállítója: Szudán. Az Afrika expo és Vásár arcai, közismert támogatói: Jaksity Kata és Vujity Tvrtko. További hírek, kiállítói bemutatkozók, részletes programajánlók hamarosan!49.000 ezres látogatottság és kiemelkedő siker mellett zajlott le a II. Afrika Expo és Vásár, Közép-Kelet Európa Egyetlen nemzetközi tematikus Afrika vására, amely a FEHOVA egyidejű rendezvényeként 2013. február 14-17 között a Hungexpo Budapesti Vásárközpont A Pavilonjában, a 102-es standon került megrendezésre. A kiállításszervező felé számos pozitív visszajelzés érkezett a kiállítók részéről. Idézetek a kiállítói vendégkönyből:« 1 2 3 4 5 6 7 8 »